1 aprilie a trecut, glumele proaste nu! Senator PSD: coruptii vor suferi mai mult daca isi vor executa pedeapsa acasa pentru ca vor cheltui din banii lor, nu din banii statului!

418

Senatorul PSD Daniel Breaz sustine ca masura executarii pedepselor in propriile case de catre corupti este una foarte buna intrucat acestia vor plati din banii lor cele necesare intretinerii. „Cred ca vor suferi mult mai mult, sa cheltuiasca bani pe consumabile, hrana”, a afirmat Breaz.

„Decat sa stea pe banii nostri in puscarie, mai bine sa stea acasa pe banii lor. Cred ca vor suferi mult mai mult, sa cheltuiasca bani pe consumabile, hrana. Te-ai degrevat de niste cheltuieli. E o masura buna, un proiect bun. Plus varianta cu centrele de reeducare din weekend.

Dar in primul rand trebuie recuperat prejudiciul cel putin ce au prejudiciat. Dar faptul ca ii tii acasa, pot sa stea unde doresc.

Asa as merge, pe recuperarea cel putin a prejudiciului, nu i-as duce in puscarie mai mult decat cei care au avut fapte cu violenta. Daca se dovedeste ca vila a fost facuta din coruptie, ii vor lua vila si nu va sta acolo, poate intr-o garsoniera.

Sa stea acasa e mai bine. E mai bine si pentru noi ca stat ca nu mai investim cu ei. Vor avea investitii de facut pentru a supravietui”, a declarat Daniel Breaz.

Senatorul PSD a subliniat ca masura nu incurajeaza savarsirea faptelor de coruptie, intrucat nu e comod sa te gandeste ca stai inchis in casa pentru doi, trei ani.

„Nu e comod sa te gandesti la o viata pe care o vei avea in derulare Sa-i duci in puscarie… poate conditiile sunt mizere. Se castiga procese, se cer daune… e mai bine asa”, a completat Breaz.

Marti, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat mai multe amendamente la trei propuneri legislative referitoare la masurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate.

Deputatii au stabilit ca persoanele condamnate, inclusiv pentru fapte de coruptie, cu pedepse de pana la 5 ani de inchisoare, sa poata beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau executarea fractionata a pedepsei in zilele de sambata si duminica intr-un centru special infiintat.

Presedintele Comisiei, Eugen Nicolicea (PSD), a afirmat ca prevederile adoptate sunt inspirate din legislatia internationala.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos