1 post la ALDE, 8 la PSD! Uite asa isi distribuie actualul Guvern functiile la care au ravnit pana acum!

482

Coaliția de guvernare se vede scăpată din menghina protestelor de stradă, iar liderii coaliției și-au adus aminte că sunt la guvernare. După două luni în care mulți dintre ocupau încă posturile râvnite de oamenii PSD sau ALDE, începe marea epurare și împărțeala pentru oamenii din partid.

Surse politice convergente ne-au precizat că s-a ajuns la un acord în cadrul coaliției de guvernare și vor începe schimbările șefilor de deconcentrate și alte instituții aflate în subordinea Guvernului, din teritoriu.

Conform surselor noastre, algoritmul după care se va face împărțeala constituție un raport de 1 la 8. Mai precis, la o funcție dată către ALDE, cei de la PSD primesc 8 funcții în teritoriu.

Centrul dă mână liberă teritoriului și nu se implică foarte mult în numiri. Fiecare lider politic județean este așteptat să vină cu propuneri la centru și doar dacă vorbim despre nume extrem de controversate, care ar putea afecta politic coaliția, doar atunci centrul se va implica și va genera un refuz.

De asemenea, Guvernul va continua acțiunea de schimbare a prefecților. La ultima ședință de Guvern a fost schimbat un lot de prefecți, dar urmează ca această acțiune să continue, până în momentul în care toate județele vor fi garnisite cu oamenii PSD-ALDE, cu excepția județelor din secuime, acolo unde funcția de prefect ar putea pleca spre UDMR, scrie stiripesurse.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos