Traian Basescu l-a atacat dur pe fostul sau consilier politic, Dan Andronic, la Romania TV. Conflictul este surprinzator, avand in vedere ca cei doi se intelegeau pana mai ieri foarte bine.

Dan Andronic a declarat recent ca, in noaptea alegerilor prezidentiale din 2009, a fost invitat in casa lui Gabriel Oprea, unde s-a mai intalnit cu Florian Coldea, George Maior si Laura Codruta Kovesi. Dezvaluirile lui Andronic erau menite sa loveasca in sefa DNA, insa au avut un efect de bumerang. S-au intors impotriva lui Traian Basescu, alaturi de care Andronic demarase de cateva luni o campanie dura impotriva DNA. PSD a anuntat infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara pentru a stabili daca Basescu si-a castigat al doilea mandat prin frauda, scrie aktual24.ro.

Sambata, foarte nervos, Traian Basescu a tinut sa il puna la punct pe Andronic. Iata dialogul dintre cei doi de la Romania TV:

Traian Basescu: Inteleg ca si Sebastian Ghita a avut un rol in alegerile din 2009. Pot fi de acord si cu rolul lui Laura Codruta Kovesi, Florian Coldea, Vasile Dancu. Ce nu inteleg eu, ce au facut oamenii astia. Poate dezleaga si misterul asta.

Dan Andronic: Nu am spus niciodata lucrul asta.

Traian Basescu: Domnul Andronic. O clipa. Atribuiti acestor oameni un rol. Au avut rolul de a schimba rezultatul alegerilor? Ca ati stat de vorba cu ei. V se pare anormal ca asemenea sefi erau adunati acolo in noaptea alegerilor. Ei trebuiau sa fie la institutiile lor, nu la casa lui Oprea. Ce nu inteleg, e relatarea dvs. Cu ce se ocupau ei acolo?

Dan Andronic: Nu am vorbit de influentare, ci de implicare.

Traian Basescu: Au bagat mai multe voturi in urna decat unul de fiecare?

Dan Andronic: Dvs. ar trebui sa stiti mai bine ca mine.

Traian Basescu: E usor sa te apropii de glorie pe spinarea unui om politic. Daca au schimbat rezultatul alegerilor, spuneti-o.Daca tot va dati asa experimentat politic, spuneti cum au influentat alegerile.

Dan Andronic: Tema fraudarii alegerilor nu imi apartine.

Traian Basescu: Nu voi fi de acord niciodata cu aceasta campanie pe care o derulati. Nu stiti daca au fraudat sau nu alegerile.