" /> Tariceanu mimand democratia: ”Daca Kovesi va fi chemata la comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009, aceasta are obligatia sa vina. TOTI SUNTEM EGALI IN FATA LEGII!” – Circul Politic
Acasă Arena politica Tariceanu mimand democratia: ”Daca Kovesi va fi chemata la comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009, aceasta are obligatia sa vina. TOTI SUNTEM EGALI IN FATA LEGII!”

Tariceanu mimand democratia: ”Daca Kovesi va fi chemata la comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009, aceasta are obligatia sa vina. TOTI SUNTEM EGALI IN FATA LEGII!”

0
Tariceanu mimand democratia: ”Daca Kovesi va fi chemata la comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009, aceasta are obligatia sa vina. TOTI SUNTEM EGALI IN FATA LEGII!”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, ieri, despre eventuala chemare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, la comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, că toţi cei chemaţi la Parlament pentru audieri „au obligaţia să vină”, întrucât „toţi suntem egali în faţa legii”. El a dat exemplul preşedintelui american Bill Clinton, care a fost audiat de Senatul SUA în timp de era şef al statului.

Întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi are sau nu obligaţia să vină în faţa unei comisii parlamentare de anchetă, având în vedere că este procuror, Tăriceanu a afirmat: „Toţi cetăţenii români au drepturi şi obligaţii egale, toţi suntem egali în faţa legii. Dacă Parlamentul hotărăşte constituirea unei comisii de anchetă şi hotărăşte să audieze o serie de persoane care pot să aibă informaţii relevante, cred că este obligaţia tuturor, fără niciun fel de excepţie să se prezinte în faţa comisiei” , transmite Agerpres.

El a dat ca exemplu situaţia preşedintelui american Bill Clinton, audiat de Senatul SUA în scandalul sexual cu Monica Lewinski. „Dacă noi ne referim la țara pe care o privim cu extremă admirație, Statele Unite, acolo, nu foarte demult, în timpul mandatului președintelui Clinton, președintele SUA a fost convocat pentru audieri la comisia senatorială de anchetă și s-a prezentat. Și nu era procurorul Statelor Unite, ci era președintele Statelor Unite. Deci dacă vrem să acceptăm regulile democrației așa cum sunt ele, atunci cred că este obligația tuturor să se prezinte la comisia parlamentară de anchetă și nu există categorii speciale care să fie scutite de aceasta obligație”, a afirmat Tăriceanu, sâmbătă, la Parlament.

Tăriceanu a adăugat că Liviu Dragnea, deşi condamnat penal pentru fraude la referedumul din 2012, nu are niciun impediment legal să conducă o comisie parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009. Întrebat dacă președintele PSD ar putea fi audiat de această comisie, Tăriceanu a răspuns: „Poate fi, nu există niciun fel de impediment pentru această situație”.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că magistrații pot fi audiați doar de către alți magistrați și că, în opinia sa, aceștia nu au ce căuta în comisii de genul celei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009, scrie Romania Libera.