Asteptarile oamenilor de la Uniunea Salvati Bucurestiul, reconvertita in USR, erau ca USR sa devina varf de lance impotriva vechilor partide si sa constituie o opozitie puternica. In unele sectoare ale Capitalei acest lucru chiar se intampla, dar nu este cazul si la Sectorul 2, unde un proiect al PNL colegii USR din opozitie, a fost respins in favoarea PSD, scrie bucurestiul.ro.

Mai precis este vorba de proiectul de hotarare „pentru modificarea si completarea Hotararii Consiliului Local Sector 2, nr. 167/2016 privind aprobarea Metodologiei de identificare a persoanelor si familiilor marginalizate social si a persoanelor si familiilor cu risc de marginalizare sociala” pe care viceprimarul liberal de la Primaria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu il voia modificat, astfel incat perioada maxima de acordare a ajutorului de urgenta pentru plata chiriei sa fie redusa de la opt ani, la doi ani, cu posibilitatea de prelungire la trei ani.

 Iata ce spunea viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu in expunerea de motive:

“Ajutorul de urgenta pentru plata chiriei este un beneficiu de asistenta sociala acordata anumitor categorii de persoane sau familii marginalizate social si a persoanelor cu risc de marginalizare sociala. Pentru a nu crea dependenta de sistemul social si totodata pentru a redirectionarea banilor din bugetul local catre alte departamente, perioada maxima de acordare a ajutorului de urgenta pentru plata chiriei trebuie redusa de la 8 ani, la 2 ani, cu posibilitatea de prelungire la 3 ani, in situatii deosebite generatoare de excluziune sociala. Persoanele evacuate in baza Legii 10/2001 si 112/1995, in urma unor revendicari imobiliare, care la data evacuarii locuiau cu chirie impreuna cu familia extinsa, in baza unui contract de inchiriere incheiat cu statul, vor beneficia de un singur ajutor de urgenta, de regula acordat celui care a fost titular”, explica viceprimarul Sectorului 2.

Mai mult, Dan Cristian Popescu ar fi vrut ca ajutorul de urgenta sa se acorde doar persoanelor care au inchiriat o locuinta pe raza Sectorului 2, or din hotararea din 2016 rezulta ca beneficiarul isi poate inchiria o locuinta oriunde pe teritoriul Romaniei.

Este de inteles ca proiectul nu a fost pe placul primarului Mugurel Toader si a consilierilor PSD, dar nimeni nu se astepta ca tocmai consilierii USR sa se abtina de la vot, favorizand astfel proiectul initial aprobat de consilierii PSD in 2016. Liderul consilierilor USR, Adrian Alexandru le-a transmis colegilor sa se abtina de la vot pe motiv ca proiectul nu a fost inregistrat din timp pentru a putea fi studiat.

Toate inadvertentele in randurile USR, care pare sa simpatizeze tot mai des cu PSD-ul, coroborate cu atitudinile tot mai diferite dintre sustinatorii familiei traditionale si cei ai progresistilor, fac iminenta ruperea in Bucuresti a Uniunii, cel putin pe criterii de principii morale si afinitati politice.