Mai este puţin până când parlamentarii se reîntorc la muncă, iar dacă vor continua să lucreze ca în prima sesiune parlamentară, circul este garantat. Ne aşteaptă noi scandaluri şi noi cuvinte grele aruncate de la tribună. Este ceea ce pare să le fie mai la îndemână parlamentarilor noştri, decât să dea legi pentru cei care i-au trimis acolo. B1 TV oferă doar câteva momente din sesiunea parlamentară pentru a vă aduce aminte cine ne reprezintă.

”Colegul meu de la Vaslui… tot Vasluiul… violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul! Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. S-au făcut eforturi disperate ca Parlamentul să devină o structură minoră, decredibilizată, înspământată și care să-și țină gura. Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân”, a susținut deputatul PSD Nicolae Bacalbașa, chiar de la tribuna Parlamentului

Aşa a ales Bacalbaşa să îşi susţină punctul de vedere privind modificarea regulamentului Camerei. Au fost două minute pline de injurii şi jigniri aduse colegilor din Parlament. Dar a venit şi replica.

Deputatul PMP de Vaslui Corneliu Bichineţ nu s-a lăsat mai prejos: ”Aţi trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judeţul Vaslui şi nu v-a stricat nimeni rozeta”.

Nu a fost singurul derapaj al aleşilor neamului. Un alt scandal i-a avut în prim plan pe Traian Băsescu şi pe Liviu Dragnea.

”Ați spus și data trecută că pe timpul dumneavoastră v-am atacat. Permiteți-mi să vă atac din nou. Decât o comisie de anchetă pentru bugetul Guvernului Cioloș, mai bine o comisie de anchetă pentru ferma de porci de la TelDrum”, a susținut Băsescu de la tribună.

De aici a urmat un schimb acid de replici:

Dragnea, de la tribună: Legat de ferma de porci, nu știam că aveți și această specializare
Băsescu, din sală: Eu v-am crescut, domnule Dragnea!
Dragnea, de la tribună: Eu vă readuc aminte că suntem în Parlamentul României. Dumneavoastră puteți să vă băltiți în ce vreți dumneavoastră. Eu în acea mocirlă nu intru.

Şi tot în Parlamentul României s-a vorbit şi despre modul în care se trezesc aleşii neamului. A fost o discuţie între Alina Gorghiu şi Şerban Nicolae.

”Domnule președinte, ne cam certați! Și nu știu de ce v-ați trezit așa prost de dimineață!”, a susținut Gorghiu.

Nicolae a replicat imediat: „Doamna senator eu totuşi respectuos v-aş atrage atenţia că nevând de unde să ştiţi cum m-am trezit eu dimineaţă, din raţiuni care ţin de binele meu personal, nu aveţi cum să ştiţi stadiul în care mă trezesc eu dimineaţă, nu aş vrea să mai faceţi aprecieri personale”.

„Dar bun simţ puteţi să aveţi indiferent că vorbiți cu cineva din opoziție. Eu așa mă gândesc. Bărbat mitocan, mai complicat, dar aveți bun simț”, i-a răspuns Gorghiu.

„Lăsaţi circul!”, i-a cerut apoi social-democratul.

Iar alţi politicieni, chiar dacă nu din rândul aleşilor neamului, au ales Palatul Parlamentului drept loc pentru proteste inedite. Este cazul fostului lider ALDE Botoşani, Dumitru Zmău, care s-a fotografiat în faţa Parlamentului îmbrăcat doar într-o pereche de chiloţi şi în şosete. Era un manifest adresat lui Daniel Constantin.