Liderul liberalilor, Ludovic Orban, critica decizia lui Calin Popescu-Tariceanu de a sesiza Curtea Constitutionala cu privire la cazul Belina, afirmand ca presedintele Senatului se foloseste de acest caz pentru a solicita CCR „validarea unui regim de imunitate acordata pentru emiterea Hotararilor de Guvern”.

„Am luat act cu stupefactie de decizia presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, de a sesiza Curtea Constitutionala cu privire la cazul Belina, fata de care a fost declansata o ancheta penala referitoare la modalitatea in care a fost transferata aceasta proprietate. Atragem atentia asupra obiectivului real urmarit de domnul Tariceanu si semnificatiei gestului sau, care este de o absurditate juridica fara precedent.

Practic, folosind cazul Belina drept prilej, Calin Popescu-Tariceanu solicita Curtii Constitutionale validarea unui regim de imunitate acordata pentru emiterea Hotararilor de Guvern. Astfel, orice ilegalitate s-ar comite prin emiterea unei HG, nimeni sa nu raspunda pentru eventuala incalcare a legii sau pentru prejudiciul cauzat”, precizeaza Orban, intr-un comunicat de presa.

Potrivit liderului PNL, validarea unei astfel de interpretari deschide calea unor „abuzuri de neimaginat in legatura cu resursele publice, fie ca este vorba de proprietati sau ca este vorba de fonduri publice”. „Asadar, daca i s-ar da curs solicitarii domnului Tariceanu, de a doua zi Guvernul PSD — ALDE nu ar mai fi ingradit cu nimic ca prin Hotarare de Guvern sa opereze orice deturnare de fonduri publice sau proprietati pofteste”, sustine Ludovic Orban.

Sursa: aktual24.ro