Europarlamentarul Monica Macovei a răspuns la emisiunea Imparțial de la Digi24 acuzațiilor aduse de Liviu Dragnea, potrivit cărora defăimează România. Ea a afirmat că președintele PSD se pune în poziția de a fi statul și că a fost cucerit de putere.

„Nicio lege antidefăimare inventată de Dragnea nu va putea șterge un adevăr și anume că e condamnat definitv pentru fraudă electorale, că este trimis în judecată într-un alt dosar și că este cercetat pentru fraudă cu bani europeni, peste 21 de milioane de euro, investigație pornită de OLAF. Adevărul produce insomnii politicienilor cu probleme penale, eu voi spune adevărul și mă bucur că le produs insomnii. Vor să scape de dosare penale. Ei sunt cei care practic duc la pierderea demnității și respectului pentru țară. Ei defăimează țara. Eu, ceea ce spun și am spus public e că Dragnea este un infractor. Și condamnat, și anchetat și trimis în judecată. El se suprapune țării și spune că cei care defăimează România… Nu, eu îmi apăr țara, dar el se pune în poziția de a fi țara, de a fi statul. Asta înseamnă o anumită doză de a fi cucerit de putere. Îți ia mințile câteodată. Dacă eu spun că Dragnea e condamnat penal nu înseamnă că defăimez țara, înseamnă că a condamnat penal. Îl supără probabil, dar îl privește că el a comis infracțiunea. Țara nu e Dragnea”, a declarat Monica Macovei.

„Țara sunt oamenii și ei sunt curați, protestatarii sunt în stradă… că parcă și ei au defăimat țara. Deci să aibă grija cu puterea și păstrarea întreagă a minților. Ne duce într-o periodaă de dictatură, de genul lui Stalin, în care dacă critici, dacă insulți, dacă spui adevărul despre un o persoană care e la conducerea țării înseamnă ca insulți țara. Pe vremuri, sub comunism, era o infracțiune în codul penal – ofensa adusă autorității – și de fiecare dată când spuneai ceva despre un înalt demnitar comunist era considerată o insultă împotriva autorității statului. Statul e ceva abstract, e format din Parlament, din instituții, numai o persoană poate avea o onoare care să fie lezată, depinde ce simte persoana respectivă”, a adăugat eurodeputatul.

Sursa: Digi24