Aproximativ 200 de angajati ai Spitalului Judetean Tulcea au protestat joi dimineata fata de diminuarea veniturilor, pe timpul manifestarii fiind asigurate urgentele la unitatea medicala. Oamenii au scandat “Hotii, hotii” si “Ne vrem banii inapoi”.

Oamenii s-au strans joi dimineata in fata Spitalului Judetean Tulcea, fiind nemultumiti de reducerea sporurilor si implicit de scaderea veniturilor. Angajatii din sistemul sanitar au scandat “Mincinosii, mincinosii”, “Hotii, hotii”, “Ne vrem banii inapoi”, iar unii dintre ei aveau pancarte pe care scria “Sanatatea valoreaza mai mult de 30 la suta”.

„Nu s-a umblat la salariu, dar sporul face parte din salariu. Nu este posibil sa mergi acasa cu 1.400 de lei, in conditiile in care ai trei copii, ai chirie, rate si utilitati de platit”, a declarat presei presedintele Sindicatului lucratorilor TESA din cadrul SJU, Stefan Popescu.

Unii angajati s-au aratat nemultumiti din cauza ca salariul a scazut cu 700 de lei, ca urmare a sporurilor reduse, si au sustinut ca discrepanta dintre lefurile angajatilor este foarte mare.

La protest au participat aproximativ 200 de angajati ai unitatii medicale tulcene, iar in perioada desfasurarii acestei manifestari, la Spitalul Judetean Tulcea au fost asigurate urgentele.

Proteste similare au avut loc zilele trecute si la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucuresti si la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi

Premierul Viorica Dancila a afirmat miercuri, intr-o emisiune la Antena 3, ca nu se poate vorbi despre scaderi salariale, ci de cresteri ale salariilor.

‘Sa lamurim un lucru: nu putem vorbi despre scadere. Vorbim despre cresteri salariale. Am citit raportul dat de Institutul National de Statistica. Se fac comparatii cu alte luni ale anului, se fac comparatii cu alti ani, dar nu putem vorbi despre scadere salariala si trebuie sa ne raportam doar la cresteri’, a declarat Dancila, la Antena 3.

Ea a facut referire si la cresterile salariale din Sanatate si Educatie.

‘In sanatate, numai la 1 martie anul acesta au crescut salariile cu procente cuprinse intre 75% si 120%. In educatie, numai de la 1 martie anul acesta avem o crestere de 20%. In sanatate, daca am lua toata cresterea salariala de la 1 ianuarie 2017, avem o crestere la net de 40%. Deci nu putem vorbi despre scaderi salariale si putem vorbi doar de cresteri salariale’, a mai afirmat Dancila.

Sursa: aktual24.ro