Datele publicate in ultimele doua zile de catre Institutul National de Statistica nu au fost pe placul PSD-ALDE. Salarii care au scazut in februarie, rata inflatiei de 5%, cifre diferite fata de programul de guvernare al lui Dragnea. Era cazul unor schimbari la INS.

O miscare de ultima ora a Executivului Dancila va da mai multa liniste actualei coalitii de la putere.

In sedinta de Guvern de joi, Stiripesurse.ro scrie ca va fi adoptata o Hotarare de Guvern prin care se va trece INS direct in subordinea prim-ministrului.

In prezent, INS functioneaza in subordinea Secretariatului General al Guvernului. Prin HG, orice decizie a INS va trebui semnata de acum inainte de catre premier, ceea ce va ridica mari semne de intrebare asupra acuratetei datelor care vor fi comunicate de acum incolo.

Din HG-ul actual de functionare a INS:

Art. 1. – (1) Institutul National de Statistica se organizeaza si functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale in subordinea Guvernului si in coordonarea secretarului general al Guvernului, cu personalitate juridica, avand rol de organizare si coordonare a statisticii oficiale din Romania.

1. Alineatul (1) al articolului 1 va avea urmatorul cuprins:

„(1) Institutul National de Statistica se organizeaza si functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale in subordinea Guvernului si in coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului, cu personalitate juridica, avand rol de organizare si coordonare a statisticii oficiale din Romania.”

Sursa: Revista 22