Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, intrebat despre intentia de nationalizare a Pilonului II de pensii, ca PSD „a facut un hobby din a schimba tot ce functioneaza in Romania”, spunand ca „se poate guverna si asa, insa nu cu rezultate bune”.

„Aceste vesnice schimbari nu aduc decat bulversari si incertitudini. Am observat ca PSD a facut un hobby din a schimba tot ce functioneaza in Romania, a schimbat sistemul de impozite si taxe, a marit salariile pana cand le-a micsorat, acum vrea sa desfiinteze Pilonul II de pensii. Nu este bine asa. (…) Se schimba, trebuie, nu trebuie, legile justitiei, se schimba, trebuie nu trebuie, impozitarea. Acum umblam lala sistemul de pensii, umblam la securitatea nationala. (…) Nu cred ca mergem spre o stabilitate a statutului roman, ci, dimpotriva, cred ca prea multe lucruri abordate in prea scurt timp duc la o instabilitate pe care nu si-o doreste nimeni“, a declarat presedintele Klaus Iohannis la Parlament, unde a participat la primul Summit Parlamentar al Formatului Bucuresti (B9).

El a mai spus ca „se poate guverna si asa, insa nu cu rezultate bune”.

Presedintele a mai afirmat, intrebat despre nemultumirile privind scaderea unor salarii din sanatate, ca „se vede ca nu exista o gandire unitara la nivel de guvern”.

„Aceste chestiuni trebuie rezolvate de catre Guvern, nu pot fi aruncate in curtea nimanui. Legislatia este asa cum este si apare instabilitate, neclaritate si toate acestea duc la miscari ssociale care nu imbunataesc absolut deloc climatul social”, a adaugat Iohannis.

Sursa: aktual24.ro