La Pitesti a avut loc vineri parada Simfoniei Lalelelor 2018, eveniment care a frapat prin asemanarile cu manifestatiile din vremea regimului comunist. La parada au asistat, alaturi de primarul Cornel Ionica, premierul Viorica Dancila si ministrii Carmen Dan si Gratiela Gavrilescu.

In fata oficialilor au defilat copii de gradinita si elevi, care alegorice si o fanfara.

„Simfonia lalelelor e un eveniment care a devenit deja traditie. De peste patru decenii, imaginea Pitestiului a fost asimilata acestei sarbatori a primaverii si a florilor. Simfonia lalelelor este un simbol pentru comunitatea dumneavoastra si vreau sa multumesc tuturor acelora care de-a lungul timpului au contribuit la organizarea acestui eveniment”, a spus Dancila, potrivit Agerpres.

Ea si-a exprimat sustinerea pentru asemenea de initiative, punctand ca acestea „creeaza plusvaloare, promoveaza coeziunea si contribuie la promovarea nationala si internationala, a locurilor, traditiilor si oamenilor de valoare”.

La eveniment a fost prezenta si Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, care s-a aratat impresionata de eveniment. „Simfonia lalelelor mangaie sufletul si bucura privirea oricui. Sa creezi un astfel de eveniment, sa iubesti florile, inseamna sa fii un om frumos. Un asemenea eveniment sub semnul Centenarului are o semnificatie aparte pentru ca acum, mai mult ca oricand trebuie sa pastram traditiile si sa pretuim valorile autentice”, a afirmat Carmen Dan.

Sursa: HotNews