Liderul PNL Ludovic Orban a criticat, sambata la Tulcea, Guvernul Dancila, sustinand ca premierul este o marioneta pentru PSD, iar alti membri ai Cabinetului au fost alesi fara a fi recomandati de performantele anterioare, ci de raportarea la seful partidului, transmite Mediafax.

„Nu cred ca a existat dupa Revolutie atata prostie in guvern. Cum sa pui premier profesoara de lucru manual, ministrul de Interne-macar o punea pe cealalta ca aia a fost secretara la scoala din Videle, ministrul Economiei sa te uiti ce diferenta are intre scoala si facultate, i se spunea Debilul, asta era porecla lui, sa il pui la Economie, este ceva de noaptea mintii.

Dragnea este paranoic, nu suporta decat oameni mai prosti decat el. Daca ii spune unul la ureche ca Fifor vrea sa ii ia locul, il executa instant. A distrus orice logica de numire. Nu mai conetaza criteriile de competenta, cat de prost sa fii, daca asculti poruncile lui Dragnea, esti bun pentru orice pozitie in Romania.

”Sa nu ne miram, daca o sa fie, Doamne fereste, sa desemneze comisarul european, o desemneaza pe Dancila. Oricum au trimis-o la Parlamentul European, unde nu a deschis gura ca nu a avut cine sa ii scrie textele, acum vedem ca are cine, dar nu stie sa le citeasca (…) Acest guvern e condus de Dragnea, Valcov, Sheidehh, Stanescu”, a declarat Ludovic Orban, la Tulcea.

Liderul PNL a criticat si ultima interventie televizata a premierului.

„Dancila e pe post de mobila. Cred ca si jandarmul ce o pazeste are mai multe putere. (…) Nici macar in interviu regizat in care exista sufleor ca la teatru, doamna Dancila la Ciutacu avea un sufleor, nici macar asa nu au fost in stare sa o impiedice sa faca iarasi niste gafe. De asta am si spus, am o usoara mila, daca are familie care o iubesc, sper sa aiba, prieteni sa ii spuna sa mearga acasa”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban, despre administratie: Toate scroafele suite in copac care populeaza administratia

Presedintele PNL Ludovic Orban a declarat sambata, la Tulcea, ca e nevoie de o reformare a aparatului administrativ, in prezent fiind prea multe agentii si ministere, dar si angajati „luati de la coada vacii, toate scroafele suite in copaci” care ocupa posturi pe alte criterii decat competenta.

„Nu poti tine 160 si ceva de agentii care se calca in picioare. Avem deconcentrate in agricultura- seminte, zootehnice, e ceva de noaptea mintii. In conditiile in care avem criza pe piata fortei de munca, investitori care vor sa investeasca in Romania nu iau decizia pentru ca nu este mana de lucru calificata. Si noi ne permitem sa tinem beizadelele planatate de PSD si ALDE si toate celelalte partide, si incompetentii, toti oamenii luati de la coada vacii, toate scroafele suite in copac, care populeaza administratia si care si-au batut joc de adevaratii functionari care au incercat sa faca o cariera in adminstratie bazata pe profesionalism”, a declarat Ludovic Orban, la Tulcea.

Liderul NL spune ca este nevoie de o remaniere guvernamentala si de reducerea numarului de ministere la o treime.

„Este o zapaceala in administratie cum nu a existat niciodata. Trebuie sa facem reforma. Guvernele PNL aveau 8-9 ministri. In Europa media e de 13-14 ministri. Ce sa faci cu 28 de ministere care se calca pe bataturi si isi inventeaza atributii”, a mai declarat Orban.

Sursa: HotNews