29 de parlamentari au migrat de la un grup parlamentar la altul in prima sesiune parlamentara din legislature 2012-2016!

764

1parlamentarPotrivit unui bilant realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP), 29 de parlamentari au migrat de la un grup parlamentar la altul in prima sesiune parlamentara din legislatura 2012-2016, potrivit mediafax.ro.

„Din punct de vedere al migratiei politice, fenomen in continuare incurajat, din pacate, de partidele politice (functie de avantajele care decurg), in pofida declaratiilor publice, cei mai multi parlamentari au plecat de la PPDD – 17 deputati si 2 senatori catre partidele din arcul guvernamental (mai ales spre PSD), urmat fiind de PDL cu 7 deputati si 2 senatori migrati la alte partide, asa cum IPP anticipa la inceputul acestui mandat”, se arata in documentul citat.

IPP mentioneaza ca 29 de parlamentari au migrat cel putin o data in aceasta sesiune parlamentara, din medie iesind deputatul de Suceava Cezar Cioata (initial PPDD, actual PC) care a reusit „performanta” de a-si schimba apartenenta politica de cinci ori doar in prima sesiune legislativa recent incheiata.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos