Elena Udrea si Alina Bica vor sta doua luni in arest preventiv, perioada in care autoritatile romane trebuie sa obtina extradarea lor. Extradarea nu e impiedicata de faptul ca Elena Udrea are un copil nascut in Costa Rica, a declarat seful Interpol Costa Rica.

Elena Udrea si Bica au depus cerere de azil, dar nici acea cerere nu impiedica operatiunea de extradare, potrivit sefului Interpol din Costa Rica.

Elena Udrea are ordin de retinere internationala pentru mita si abuz in serviciu, Elena Udrea a fost la un moment dat in Romania ministrul turismului.

La ora 2.00, a fost retinuta Alina Bica, are o nota rosie in baza Interpol, pe Alina Bica au acuzat-o de coruptie, la un moment dat a fost sefa DIICOT. Ambele sunt retinute la noi, sunt in detentie preventiva, se asteapta ca procesul de extradare sa fie pus in aplicare imediat.

Odata ce le-am retinut, Guvernul care asteapta sa fie extradate are doua luni sa faca tot procesul, insa persoanele retinute acum au si cateva avantaje pe care le-ar putea folosi pentru ca acest proces sa nu fie dus pana la capat.

Cele doua sunt retinute intr-un centru penal al Ministerului Justitiei pentru ca acum statutul lor e de persoane care urmeaza sa fie extradate, au intrat in februarie legal in tara noastra, avem o solicitare de refuz de exil, vom vedea cum se va duce la capat procesul de deportare.

Daca (Elena Udrea – n.r.) are si un copil nu e un impediment pentru a duce la capat procedura de extradare”, a spus oficialul.

Avocatul din Romania al Elenei Udrea, Veronel Radulescu, spunea, joi dimineata, ca sansele de extradare ale fosrtului ministru sunt zero, in conditiile in care copilul acesteia este cetatean costarican. Totoata., Alina Bica ar putea si ea sa scape de extradare, deoarece este acuzata de o fapta care in legislatia de acolo nu are corespondent.

„E posibil sa putem vorbi despre o masura preventiva pe perioada solutionarii de extradare, dar speram sa fie o masura temporara. Dupa opinia mea, care e o opinie personala, sansele sunt zero (nr: de extradare)”, a declarat Veronel Radulescu, aparatorul Elenei Udrea.

Intre timp, publicatia Diario Extra prezinta noi informatii despre retinerea Elenei Udrea si a Alinei Bica.

Aceasta a avut loc in zona Sabana Oeste, din San Jose, in fata unei cafenele celebre. Cele doua au fost retinute de agenti Interpol insotiti de membri ai Directiei pentru Informatii si Securitate din Costa Rica, potrivit Diario Extra.

„Dupa actiuni de investigare si monitorizare, doua femei in varsta de 44 de ani, ambele romance, date in urmarire de autoritatile romane, au fost retinute miercuri. Una dintre cele doua femei, cu numele Udrea, era vizata de o alerta rosie de notificare a Interpol, pentru infractiuni referitoare la coruptie si abuz in serviciu, in baza unui mandat emis de Interpol Bucuresti”, anunta Biroul pentru investigatii judiciare din Costa Rica.

Publicatia ofera si o noua fotografie, care o arata pe Elena Udrea langa masina ofiterilor, alaturi de iubitul ei si copilul nou-nascut care este intr-un carucior.