" /> Basescu pune punctul pe i: „Ori Toader, ori Lazar minte fara rusine. Iohannis nu are dreptul la tacere” – Circul Politic
Acasă Arena politica Basescu pune punctul pe i: „Ori Toader, ori Lazar minte fara rusine. Iohannis nu are dreptul la tacere”

Basescu pune punctul pe i: „Ori Toader, ori Lazar minte fara rusine. Iohannis nu are dreptul la tacere”

0
Basescu pune punctul pe i: „Ori Toader, ori Lazar minte fara rusine. Iohannis nu are dreptul la tacere”

Fostul presedinte Traian Basescu afirma, luni, ca cineva minte in chestiunea presupusei ordonante de neincepere a urmariri penale semnate de procurorul general Augustin Lazar in favoarea presedintelui Klaus Iohannis. ”Ori Toader ori Lazar, minte fara rusine, unul pentru a-l demite pe celalalt, iar celalalt pentru a se mentine pe functie”, spune Basescu care sustine ca, in acest caz, ”presedintele Iohannis nu are dreptul la tacere”.

”Tudorel Toader afirma ca in dosarul inaintat de Ministerul Justitiei catre CSM si catre Iohannis in procesul de numire in functia de Procuror General, s-ar fi aflat si o ordonanta prin care Augustin Lazar ar fi aprobat un NUP in favoarea presedintelui. Daca a fost asa, ar semana a santaj la Presedintele Romaniei. Augustin Lazar afirma ca nu a existat un asemenea document in dosarul sau. Este clar ca unul din doi, ori Toader ori Lazar, minte fara rusine, unul pentru a-l demite pe celalalt iar celalalt pentru a se mentine pe functie”, a scris Traian Basescu, luni, pe Facebook.

Fostul presedinte afirma ca ”Presedintele Iohannis nu are dreptul la tacere pentru ca este singurul care poate ‘desemna’ mincinosul, spunand public daca a avut in dosarul lui Augustin Lazar o ordonanta de neincepere a urmaririi penale (NUP) pe numele sau, ordonanta aprobata de Augustin Lazar. In minutul urmator declaratiei presedinteluiu, mincinosul trebuie sa demisioneze”, mai spune Basescu.

In contextul declansarii procedurii de revocare a procurorului general Augustin Lazar, ministrul Justitiei Tudorel Toader a pus in discutie legalitatea numirii acestuia.

”Din documentele pe care le avem, nu putem trage concluzia de ce ministrul a transmis propunerea cu dosar incomplet, de ce presedintele a semnat numirea fara sa verifice legalitatea numirii si nu cred faptul ca are legatura numirea fara toate documentele cu unul dintre documentele din dosarul de candidatura in care apare o rezolutie de clasare emisa de procurorul Lazar referitoare la presedintele Romaniei in functie. Nu gasesc explicatia”, a afirmat Tudorel Toader.

„In dosarul de candidatura de atunci nu a existat niciun document referitor la califcativul foarte bine la ultima evaluare. Lipsea calficativul evaluarii pe ultima perioada. E adevarat ca avizul dat de catre sectia pentru procurori nu face referire la neindeplinirea acestei cerinte. Am incercat sa documentez acest raport, nu a fost evaluarea, a ramas la CSM. Am transmis la CSM solicitarea de a ne pune la dispozitie rapoartele de evaluare. Ni se raspunde: prezentul raport de evaluare a fost intocmit astazi 20 aprilie 2017 in trei exemplare. Deci cu mult dupa numirea sa”, a adaugat ministrul.

Procurorul General Augustin Lazar a afirmat, referindu-se la dosarul de candidatura pentru functia de procuror general si la acuzatiile ministrului Justitiei Tudorel Toader conform carora ar fi inclus si o solutie de clasare vizandu-l pe Klaus Iohannis, ca CS< i-a transmis ca in dosarul sau nu exista o astfel de solutie. De asemenea, precizeaza ca regulamentul prevede depunerea a 10 lucrari intocmite de candidat, care sunt analizate de CSM, nefiind vorba despre influentarea presedintelui, intrucat aceste lucrari nu ii sunt destinate.