Traian Basescu ironizeaza, intr-o postare pe Facebook, turneul pe care premierul Dancila il intreprinde in aceasta perioada in lumea araba. „Altele erau prioritatile majore de politica externa in aceasta perioada iar Viorica nu are cum sa inteleaga acest lucru”, arata Basescu.

Fostul presedinte subliniaza ca Dancila ar fi trebuit sa se ocupe ca mandatul Romania la presedintia Consiliului UE sa fie corespunzator, insa „bietul premier al Romaniei merge si el pe unde mai este primit”.

”Melescanu, cel mai important agent de turism pentru turnee in lumea araba. Turcia, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Sultanatul Oman, Qatar, cu Dubai, Abu Dhabi, Kuwait City, Muscat si Doha puncte turistice de escala pentru discutii cu seicii legat de prioritatile Romaniei in presedintia rotativa a UE .

In pregatirea mandatului Romaniei, Viorica si Melescanu i-au invitat pe seici sa vina cu banii lor in tara si sa are pamantul, sa mulga vaca, sa tunda oaia lui Daea si nu in ultimul rand sa faca turism.

Cu 7 saptamani inaintea preluarii presedintiei UE, destinatiile premierului si ale ministrului de externe trebuiau sa fie Paris, Varsovia, Madrid, Berlin, Londra, Haga, Bruxelles, Praga, Viena, Dublin, Lisabona pentru ca premierul Dancila sa afle si sa inteleaga direct de la omologi prioritatile fiecarei tari, ce poate si ce nu poate accepta fiecare din statele membre legat de Brexit, migratie, bugetul UE, emisii de carbon (incalzirea globala), relatia cu Iranul si solutia pentru Siria, politica energetica, securitatea UE, Strategia Dunarii, evolutiile viitoare ale UE si nu in ultimul rand proiectul severei rezolutii care vizeaza Romania aflat in pregatire la Parlamentul European .

In realitate, bietul premier al Romaniei merge si el pe unde mai este primit, iar in materie de falsa politica externa Melescanu este un artist.

Pentru organizarea unui turneu turistic la nivel inalt nu avem nevoie sa platim un ministru de externe. Este suficient un comision platit unei agentii de turism .

PS – Nu spune nimeni ca vizita in state arabe nu este importanta. Problema este ca altele erau prioritatile majore de politica externa in aceasta perioada iar Viorica nu are cum sa inteleaga acest lucru in timp ce Melescanu chiar ar putea intelege, dar face si el ce mai poate”, a scris Traian Basescu pe Facebook.