Dacian Ciolos a postat, miercuri noapte, aproape de miezul noptii, un mesaj de revolta fata de actiunea PSD de intimidare a jurnalistilor de la Rise Project.

„Culmea tupeului politic a atins o noua limita. Un partid cu discurs anti-european se foloseste de regulamentele europene pentru intimidarea jurnalistilor de investigatie care dezvaluie afacerile sefului de partid pitite intr-o valiza.

Daca amenintarile ar fi venit de la cativa acoliti fara minte din jurul lui Liviu Dragnea, puteam chiar sa ne amuzam. Insa notificarea trimisa jurnalistilor de la RISE Project vine de la o institutie a statului, iar acest lucru este grav, o incercare de intimidare fara dubiu in care Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal abuzeaza de putere si s-a transformat in ghioaga unor politicieni.

Libertatea de exprimare si investigarea unor fapte in interes public legitim nu pot fi suprimate in Romania, oricata putere crede liderul PSD ca are azi.

Amenintarile poate tin in interiorul propriului partid, insa Romania nu duce lipsa de oameni drepti care nu se sperie de un parvenit politic trecator. Felicitari jurnalistilor Rise Project pentru hotararea lor de a nu ceda in fata acestor presiuni concertate”, a scris Ciolos pe Facebook.

Rise Project a anuntat, joi, ca a primit o notificare de la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), in care i se solicita divulgarea surselor in cazul anchetei legata de valiza cu documentele Tel Drum, publicatia spunand ca este amenintata cu o amenda de 20 de milioane de euro. Intrebat joi despre aceasta notificare, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca nu stie nimic.

”Astazi, prin aceasta notificare, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) ne solicita divulgarea surselor in cazul #TeleormanLeaks si informatii despre toate datele pe care le detinem. ANSPDCP mai ameninta cu penalitati de 20 de milioane de euro in caz ca nu furnizam acces la sistemele noastre informatice. Institutia este condusa de Ancuta Opre, numita de Senat si urmarita penal la DNA pentru abuz in serviciu comis intr-o functie anterioara. Mai precis, Opre este acuzata ca ar fi supraevaluat proprietati cand era sefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (A.N.R.P.), intr-un dosar celebru”, a anuntat Rise Project.