Un avocat al lui Liviu Dragnea a solicitat Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa amane tragerea la sorti a completurilor de judecata pana la motivarea Curtii Constitutionale, potrivit informatiilor obtinute de Digi24.

Solicitarea a ajuns la ICCJ si a fost inregistrata dupa ce completurile de 5 judecatori au fost trase la sorti.

In solicitare se arata ca motivarea CCR va da o dezlegare cu privire la numarul de membri ai completelor de judecata care trebuie trasi la sorti. Cu alte cuvinte, daca trebuie trasi la sorti toti cei 5 judecatori din complet sau doar presedintele acestui complet, avand in vedere ca acest conflict constitutional constatat de CCR a pornit tocmai de la faptul ca, incepand cu februarie 2014, instanta suprema tragea la sorti pentru fiecare complet de 5 judecatori doar patru magistrati, nu si pe presedintele completului, care era desemnat din randul judecatorilor cu fuctii de conducere – presedinte, vicepresedinte sau presedinte al sectiei.

Tragerile la sorti pentru desemnarea membrilor completurilor de cinci judecatori pentru anul in curs au fost facute astazi la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in urma deciziei de miercuri a Curtii Constitutionale a Romaniei in acest sens.

Curtea a anuntat ca a admis sesizarea formulata de prim-ministru si „a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament, pe de o parte, si inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte, generat de hotararile Colegiului de conducere a inaltei Curti de Casatie si Justitie, incepand cu Hotararea nr.3/2014, potrivit carora au fost desemnati prin tragere la sorti doar 4 din cei 5 membri ai Completurilor de 5 judecatori, contrar celor prevazute de art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara, astfel cum a fost modificat si completat prin Legea nr.255/2013”. Livu Dragnea a aflat cine sunt cei cinci judecatori care judeca apelul la dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman, in care seful PSD a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

Completul 1 in materie penala de la instanta suprema este format din Rodica Cosma, Horia Valentin Selaru, Cristina Simona Nenita, Francisca Maria Vasile si Ioana Alina Ilie.