Andrei Caramitru, consultant economist, antreprenor si membru USR, a lansat vineri un avertisment la adresa Guvernului Dancila si a PSD sa nu se joace cu ordonantele de urgenta pe teme juridice, ce ar putea afecta deciziile definitive date de judecatori.

„inteleg ca PSD vrea sa dea OUG-uri cu efecte juridice retroactive (ceea ce este clar neconstitutional) – ca sa anuleze procese judecate in trecut si sa scape de condamnari date deja. Vreau sa le zic clar: nu va jucati cu focul. Daca asa ceva devine posibil si acceptat ca fiind constitutional – de ce nu am da si noi un OUG retroactiv in prima zi de guvernare care sa anuleze tot ce ati facut voi si sa va si arunce in puscarie imediat pe toti? Ce ne-ar impiedica daca exista precedent?”, a scris Andrei Caramitru, vineri, intr-un mesaj pe Facebook.

„Si de ce nu am face asta iNAINTE de a alinia toata legislatia cu recomandarile MCV si ale Comisiei de la Venetia? Asa scapam si de voi si rezolvam si toata legislatia juridica rapid (ca nu o sa mai aiba cine sa o blocheze – veti fi toti la Rahova si Jilava). Asa ca ganditi-va bine ce faceti!”, a mai scris el.

Andrei Caramitru, fiul actorului Ion Caramitru, a anuntat ca s-a inscris in partidul Uniunea Salvati Romania (USR) si ca va lucra la o varianta de program de guvernare.