Ministrul Apararii a fost surprins, recent, in timp ce statea cu ochii pe telefonul mobil, chiar in timp ce prin fata sa defilau militarii intorsi din Afganistan.

Potrivit bistriteanul.ro, ministrul Apararii Nationale a dat dovada de lipsa de interes fata de soldatii romani, care ii dadeau onorul. Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, a participat vineri, la Bistrita, la ceremonia de repatriere a Batalionului 812 Protectia Fortei ”soimii Carpatilor” din cadrul Brigazii 81 Mecanizata, dupa o misiune de mai bine de sase luni in teatrul de operatii din Afganistan.

Aceasta a fost cea de-a cincea misiune in Afganistan a ”soimilor Carpatilor”, la care batalionul a participat cu un efectiv de 448 de militari, dintre care o treime s-a aflat la prima misiune, in timp ce alti 45 de militari au depasit pragul de patru dislocari in teatrele de operatii.

Ministrul Apararii Nationale i-a felicitat pe militarii Batalionului 812 pentru modul in care au executat misiunea.

“Propunerea de decorare a Drapelului de Lupta al Batalionul 812 Infanterie cu Ordinul National “Pentru Merit” in grad de Comandor cu insemn de razboi, pentru militari, pe care am inaintat-o presedintelui Romaniei, precum si conferirea Emblemei de Onoare a Armatei Romaniei comandantului batalionului dumneavoastra reprezinta, dragi militari, gesturi simple de recunoastere a meritelor dumneavoastra. Spun ca sunt gesturi simple, pentru ca greul l-ati dus dumneavoastra acolo, in teatrul de operatii, in fiecare zi a perioadei de dislocare. Ati actionat, dragi militari, sub steagul NATO si sub faldurile drapelului de lupta tricolor, luptand alaturi de aliatii nostri umar la umar, cu credinta si onoare. Prin seriozitatea, loialitatea si eficienta dumneavoastra, v-ati castigat respectul in randul partenerilor si recunostinta noastra, a celor de acasa”, a spus Gabriel Les.

La randul sau, comandantul batalionului, locotenent-colonel Dan Valer Orza, i-a indemnat pe subordonatii sai sa fie mandri de ceea ce au realizat si de faptul ca au reprezentat tara in Afganistan la implinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Dupa ceremonia de decorare a Drapelului de Lupta al batalionului si conferirea emblemelor de onoare celor mai merituosi dintre ”soimi”, a urmat defilarea militara.

La finalul evenimentului, ministrul Apararii Nationale a oferit flori, cu ocazia Martisorului, celor 17 femei din cadrul batalionului care au fost dislocate in Afganistan.