Ionut Cristian Duta, noul sef interimar al Ocolului Silvic Focsani, post “mostenit” de la tatal sau care a iesit la pensie, Gica Duta, mai construieste un imobil in Focsani.

Acesta a cumparat in anul 2017 un teren pe strada Cuza Voda nr. 10, chiar in vecinatatea fostului Tribunal, pe care vrea sa construiasca o cladire pentru spatii comerciale, birouri si locuinte, cu patru etaje, desi in zona imobilele au cel mult trei etaje.

In locul respectiv exista in momentul de fata un parculet, pe care municipalitatea ar fi putut sa-l pastreze intact daca si-ar fi dorit. Firma lui Duta, S.C. DCI COFROM INTERNATIONAL S.R.L., a obtinut toate avizele de la Primaria Focsani pentru cladirea respectiva si, cel mai probabil luna viitoare, proiectul care prevede aprobarea PUZ-ului va fi introdus pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Focsani.

Cristian Ionut Duta nu se afla la prima experienta de dezvoltator imobiliar. Acesta “va planta” in acest an, tot pe un spatiu verde, un bloc cu 9 etaje in Focsani, pe strada Cuza Voda Nr. 63. Terenul are o suprafata de aproape 2.100 mp si acum doi ani s-a aflat si in atentia Primariei Focsani, care a vrut sa-l cumpere pentru amenajarea unui sens giratoriu, la intersectia cu strada Marasesti. Nu se stie din ce motive planul nu a mai fost dus la capat, desi alesii locali si-au dat acordul pentru cumpararea terenului, scrie Adevarul.