Judecatorii ICCJ au decis sa amane pentru data de 20 mai un verdict in dosarul angajarilor fictive de la Consiliul Judetean Teleorman.

DNA s-a opus, acuzand tergiversarea procesului.

Liviu Dragnea a declarat, luni, in fata instatei de judecata ca habar n-a avut ca pesedistele angajate fictiv la Consiliul Judetean Teleorman nu veneau la munca.

„Motivarea condamnarii nu este corecta. Sunt total nevinovat. Nu am stiut ca cele doua salariate nu au mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus ca cele doua nu merg la munca”, a spus seful PSD.

„Nici un presedinte de Consiliu judetean nu mergea sa controleze institutiile din subordinea CJ. Sanctiunile le dadeau conducerile executive ale directiei respective. Nu am avut nici un fel de discutie pe aceasta tema. Adica eu sa le spun lui Stoica si Botorogeanu sa se angajeze la directia respective si in fapt sa lucreze la PSD. Nici nu am cerut cuiva sa le angajeze. Nu am avut discutii cu Alesu Floarea despre situatia celor doua, nici cu alti angajati. Nu este adevarat ca in 2008 Alesu Floarea a venit la mine sa discute despre cele doua, nici in 2009”, a mai pretins Dragnea.

Seful PSD a mai sustinut ca la sediul PSD nu erau secretare, pentru ca „aamenii erau speriati de Basescu si nu veneau la sediul PSD”.

„Lasati-ma sa va explic cum functiona organizatia de partid: Nu aveam asa o mare activitate la PSD Teleorman, eram in opozitie. Veneau primari, veneau si tineri, si alti membri si voluntari. Ne intalneam de doua ori pe luna in BPJ. Veneau cei alesi in Birou. Mai veneau si unii primari, dar si voluntari. Le vedeam si pe aceste doua doamne acolo, intalnirile se tineau in afara orelor de lucru. Sambata sau seara se tineau sedintele”, a spus Dragnea.

Intrebat de judecator daca au avut loc activitati in sediul PSD, Dragnea raspuns: „Nu eram somer, munceam pana noaptea tarziu. Nu intrebam de voluntari. Nu am avut niciodata angajati la partid”.

„Daca am sa fiu condamnat, vreau sa stiu de ce. Este un sentiment profund de nedreptate. Vreau sa stiu care e lagatura intre fascism si procesul meu. Indiferent ce decizie veti lua, eu nu am stiut nimic si consider ca a fost in dosar politic si ca timpul o sa imi dea dreptate”, a incheiat Dragnea.

Malin Bot, aflat in sala de judecata, spune ca Liviu Dragnea tremura.

Dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, in care Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare, a fost amanat pe parcursul a mai multe termene de judecata, in urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecatori.

Completul care il judeca pe Dragnea este format din judecatoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana si Popa Rodica Aida. Intre timp, unul dintre judecatori, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobata de catre Consiliul Superior al Magistraturii, transmite Aktual24.