Sociologul preferat de PSD, Marius Pieleanu, arata cum poti sa faci bani multi din sondaje fara nicio legatura cu realitatea. Firma Avangarde, controlata de sociologul Marius Pieleanu, a distribuit dividende de 470.000 de lei in 2018, arata declaratia de avere depusa de sotia acestuia, Ileana Pieleanu, o fosta functionara la administratia penitenciarelor trimisa de PSD in conducerea Curtii de Conturi.

Sondajele Avangarde anuntau, printre altele, o victorie zdrobitoare a PSD la alegerile din 26 mai, transmite Newsweek.

Sondajele lui Pieleanu, prezentat de obicei in prime-time la Antena 3, anuntau un scor de peste 30% pentru PSD, la europarlamentare. USR-PLUS avea constant un scor sub 20%. Firma sa, Avangarde, a mai anuntat ca, la referendumul pentru familie, prezenta va depasi 50%.

Pieleanu, care are statut de invitat permanent la TVR, unde apara punctul de vedere al PSD, a incasat, in 2018, si 42.000 de lei de la televiziunea publica.

In mai 2018, Clotilde Armand a scris, pe Facebook, despre numeroasele contracte publice ale firmei lui Pieleanu, ea aratand ca, doar in acea luna, firma sa urma sa beneficieze de 60.000 de euro din banii publici.