600.000 de romani au iesit in strada, dar Olguta crede ca ”toti romanii si-au dat seama ca OUG13 este necesara si VA FI aplicata intr-un fel sau altul”!

593

Vicepresedintele PSD, Lia Olguta Vasilescu, afirma intr-un interviu pentru Agerpres ca OUG 13 a fost „necesara” si ca „oricum va trebui sa fie aplicabila intr-o forma sau alta de Parlamentul Romaniei”.

Iata fragmente din interviu:

Agerpres: Cum comentati aprobarea Ordonantei 13 si efectele generate de aceasta in societate?

Lia Olguta Vasilescu: Aprobarea ordonantei sau abrogarea ordonantei?

Agerpres: Si aprobarea si abrogarea?

Lia Olguta Vasilescu: Eu cred ca toti romanii si-au dat seama ca a fost o ordonanta necesara si care oricum va trebui sa fie aplicabila intr-o forma sau alta de Parlamentul Romaniei. Atat timp cat ai o decizie a Curtii Constitutionale care te obliga ca, in termen de 45 de zile, sa adopti o masura vizavi de abuzul in serviciu sau vizavi de conflictul de interese sau vizavi de celelalte articole care erau in ordonanta mai devreme sau mai tarziu tot acolo se va ajunge. Din pacate, faptul ca s-a abrogat aceasta ordonanta de urgenta a dus Romania in situatia in care sa se dezincrimineze abuzul in serviciu. Si cred ca acesta nu si-a dorit niciunul dintre cei care au iesit in piata.

Agerpres: Ce se va intampla cu parintii care si-au scos copiii la proteste?

Lia Olguta Vasilescu: Este o intrebare pe care nu trebuie sa o adresati Ministerului Muncii si Justitiei Sociale pentru ca nu noi suntem cei in drept sa ne ocupam de acest lucru. A fost o confuzie generala in sensul ca noua ni s-au cerut de catre mass-media pe Legea 544 din 2001 raspunsuri vizavi de numarul de sesizari care s-au formulat catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptiilor. A fost singura masura pe care noi am luat-o, ca sa cerem ANPDCA sa ne spuna numarul de sesizari care s-au facut de persoane fizice, ONG sau chiar institutii de presa si sa il dam mai departe presei. In ceea ce priveste masurile care se pot lua acestea sunt aplicate doar de Politie. Nu are nicio legatura Ministerul Muncii si Justitiei Sociale. Este o precizare pe care am facut-o de 1000 de ori si de fiecare data s-a interpretat cu totul si cu totul altfel.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, recent, ca cei care au iesit in strada pentru ca vor sa se respecte legea ar trebui sa respecte, la randul lor, Legea 272/2004 care prevede ca parintii nu au voie sa isi ia copiii la mitinguri.

„Cei care au iesit in strada au iesit pentru ca vor sa nu se mai incalce legea. Exista Legea 272/2004 care prevede foarte clar ca parintii nu au voie sa isi ia copiii la mitinguri, sa-i expuna. Deci, daca au iesit in strada pentru respectarea legii, ar trebui sa stie si ei ca exista o lege care le interzice sa isi ia copiii acolo”, a spus Vasilescu intr-o conferinta de presa.

Vasilescu a afirmat ca amenzile sunt intre 5.000 si 10.000 lei si sunt aplicate de politie.

„Nu ii amendeaza Olguta, ci politia, iar amenzile sunt intre 5.000 lei si 10.000 lei. Iar legea este foarte clara. Cititi Legea 272/2004 si veti vedea acolo ca se precizeaza foarte clar ca parintii nu au voie sa isi expuna copiii la mitinguri. A iesit chiar presedintele Romaniei si a inflamat spiritele, pentru ca nu a facut altceva decat sa ceara sa se incalce o lege in Romania, or in momentul in care iesi in strada si spui ca te lupti pentru lege si ordine, iar tu esti primul care incalca legea, ceva aici nu este in regula (…) Dar sigur ca acum e la moda sa spui ca Guvernul ti-a facut ceva. Nu ti-a facut nimic. Dar cred ca trebuie sa fim mult mai responsabil ca parinti, pentru ca, aduceti-va aminte, intr-o noapte, la unul dintre acele mitinguri neautorizate, iarasi o incalcare a legii din partea celor care spun ca respecta legea — unui jandarm i-a fost taiat piciorul, un jandarm era in pericol sa isi piarda ochiul… Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca, Doamne fereste, unui copil i s-ar fi intamplat ceva”, a mai afirmat Lia Olguta Vasilescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos