67% dintre romani vor vota pentru demiterea presedintelui la referendum, potrivit unui Sondaj Avangarde

513

67% dintre romani vor vota pentru demiterea presedintelui, ceilalti 33% vor vota impotriva demiterii la referendumul din 29 iulie, potrivit unui sondaj Avangarde.

Pe de alta parte, 55% dintre respondenti au declarat ca Traian Basescu ar trebui suspendat cat mai urgent pentru ca a incalcat Constitutia de foarte multe ori, 19% considera ca ar trebui suspendat doar daca CCR va fi de acord, in timp ce 17% au spus ca nu ar trebui suspendat pentru ca nu a incalcat niciodata Legea fundamentala.

In privinta intentiei de vot, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament, din cei 56% care au declarat ca sigur vor participa la vot, 61% ar vota cu USL, 18% cu PDL, 10% cu PP-DD, 5% cu UDMR, 2% cu PRM si 1% cu UNPR.

Sondajul, autofinantat, a fost realizat in perioada 7-11 iulie pe un volum de 1150 de persoane de peste 18 ani, tipul esantionului este probabilistic stratificat, iar eroarea maxima tolerata este de +/- 2,9 pentru un interval de incredere de 95%. Validarea s-a facut de baza datelor INS 2010.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos