A ajuns o marioneta: Citu mai e presedintele PNL doar datorita lui Putin!

697

Președintele PNL, Florin Cîțu, e considerat de majoritatea liderilor liberali drept principalul responsabil atât pentru prăbușirea partidului în sondaje, cât și pentru tensiunile din coaliție cu PSD, au declarat pentru G4Media.ro multiple surse liberale. Ei pregătesc deja un congres pentru debarcarea lui Cîțu, dar planul este amânat din cauza tensiunilor majore dintre Rusia și Ucraina, potrivit surselor citate.

”Răbdarea s-a terminat, tot ce face Cîțu e să dinamiteze zilnic coaliția. E evident că singurul lui interes e să arate că această coaliție nu poate funcționa fără el premier, așa că o torpilează zilnic”, a declarat joi un lider liberal pentru G4Media.

”Dacă nu existau aceste tensiuni și amenințarea iminentă a războiului în Ucraina, el era deja istorie. Putem spune, făcând haz de necaz, că Putin e cel care îl ține la putere pe Cîțu. Nu putem declanșa o criză internă, care să aibă efecte asupra guvernului, câtă vreme trupele ruse sunt pe cale să invadeze Ucraina, ar fi o iresponsablitate”, a declarat un alt lider PNL pentru G4Media.

Mai multe surse de la vârful partidului au spus pentru G4Media că însuși președintele Iohannis, el însuși nemulțumit de prestația lui Cîțu, le-a cerut liberalilor să amâne congresul de demitere a lui Cîțu până când situația din Ucraina se va detensiona.

Pe lângă prestația personală a lui Cîțu, care are 8% încredere și a dus PNL la 16% în sondaje, sub PSD și AUR, liberalii îi mai reproșează acestuia și faptul că a pus partidul pe tavă lui Marcel Ciolacu prin faptul că nu ar face numirile politice care i se cuvin (secretari de stat, șefi de agenții guvernamentale, subprefecți, șefi de deconcentrate), dar și prin cedarea unor posturi-cheie, cum ar fi secretarul de stat responsabil pentru programul Anghel Saligny din Ministerul Dezvoltării.

În plus, aripa anti-Cîțu îi reproșează acestuia că a devenit un partener comod pentru Marcel Ciolacu, cel căruia îi convine un lider slab la PNL în vederea alegerilor din 2024.

Tabăra anti-Cîțu din PNL susține că are suficiente voturi în forurile de conducere pentru declanșarea unui congres extraordinar unde să fie instalată o nouă conducere – cel mai probabil una prin rotație între actualii prim-vicepreședinți.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos