”A ales să fie de partea infractorilor, trebuie să plece imediat din funcție!” Opoziția cere demisia de urgență a ministrului Tudorel Toader!

479

Opoziţia i-a cerut ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, demisia, după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz negativ la propunerea de revocare a procurorului Laura Codruţa Kovesi.

„După avizul negativ dat de CSM propunerii de revocare a procurorului şef al DNA, Tudorel Toader trebuie să-şi dea demisia, dacă mai are o urmă de onoare. Nici în faţa CSM, Tudorel Toader nu a prezentat niciun motiv temeinic care să impună revocarea conducerii DNA. Dimpotrivă, cu fiecare intervenţie publică se afundă tot mai mult în mocirla acuzaţiilor lipsite de probe la adresa procurorului şef al DNA. A ales să fie în continuare de partea infractorilor. Aşa nu mai poate continua mandatul de ministru al Justiţiei. Trebuie să plece imediat din funcţie!”, a scris Ionel Dancă pe pagina sa de Facebook.

Anterior, secţia pentru procurori a CSM nu a fost de acord cu revocarea şefei DNA.

„Secția de procurori a decis s-ă respingă cerera ministrului de Justiție, Tudorel Toader, privind revocarea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi”, a anunțat Codruț Olaru, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Sursa: b1.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos