A CANDIDAT SINGUR SI A PIERDUT LAMENTABIL! E cazul unui pretendent la functia de primar al orasului italian Trapani, lasat balta de alegatori!

493

Candidatul care a participat de unul singur la alegerile pentru functia de primar al orasului italian Trapani, asezare siciliana cu aproape 70.000 de suflete, a pierdut lamentabil, scrie national.ro.

De fapt, nu a fost capabil sa convinga alegatorii din oras, iar acestia l-au lasat balta. Pare absurd, dar asta e ceea ce s-a intamplat la alegerile locale din Trapani, acolo unde candidatul solitar al Partidului Democrat, Piero Savona, nu a reusit sa obtina fotoliul de primar deoarece nu a atins cvorumul. La vot s-au prezentat doar 26.75% din votantii eligibili, adica 16.055 de persoane. Prea putine.

Pentru a permite candidatului de centru-stanga sa fie ales, la vot trebuia sa vina jumatate dintre alegatori. Prin urmare, orasul nu are acum nici primar, nici consiliul municipal. Fostul edil al orasului, Girolamo Fazio, a fost revocat in luna februarie, ca urmare a unui diferend de ordin civil, insa in luna aprilie a fost repus in functie, dupa un verdict dat de instanta de judecata.

In aprilie, Fazio si-a a anuntat candidatura pentru un al treilea mandat ca primar al orasului Trapani, iar in primul tur a obtinut 31,8% din voturi. Surprinzator, pe data de 13 iunie, el a anuntat ca se retrage, lasandu-l pe Savona sa candideze singur.