A dat bani la biserici, a dat bani la Antena 3, a finantat cele mai kitchoase balciuri! Cu asa realizari era si timpul ca angajatii lui Firea sa primeasca salarii de lux!

545

Consilierii municipali au adoptat, miercuri, o hotarare referitoare la salariile de baza in aparatul de specialitate al primarului general.

„Incepand cu data de 1.07.2017 se aproba salariile de baza aferente functiilor din cadrul familiei ocupationale ‘Administratie’, utilizate in cadrul aparatului de specialitate al primarului general si al aparatului permanent de lucru al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, conform Anexei 1 la prezenta hotarare”, releva proiectul hotarare adoptat, citat de Agerpres.

Conform acestuia, drepturile salariale ale personalului din cadrul aparatului de specialitate al primarului general si al aparatului permanent de lucru al CGMB se stabilesc prin dispozitie a edilului general.

In ceea ce priveste functionarii publici, in cazul gradului/treptei profesionale II, studii superioare, un secretar general, un director general, un arhitect sef vor avea un salariu de baza de cate 11.800 de lei fiecare, un director executiv — 11.500 de lei, un director executiv adjunct — 11.000 de lei, un sef serviciu — 9.000 de lei, un sef birou — 8.500 de lei.

Pentru un auditor cu studii superioare e stipulat un salariu de baza cuprins intre 7.600 de lei si 3.612 de lei, in functie de treapta profesionala si gradatie.

In cazul unui expert, consilier, inspector, consilier juridic cu studii superioare, salariul de baza cel mai mic este de 2.809 de lei, iar cel mai mare de 6.900 de lei, raportat la treapta profesionala si gradatie.

In functie de aceleasi criterii, salariul de baza al unui referent de specialitate variaza de la 5.600 de lei la 2.200 de lei, iar al unui referent de la 3.701 de lei la 2.100 de lei.

In ceea ce priveste personalul contractual, administratorul public va beneficia de un salariu de baza de 11.800 de lei, un sofer — de unul intre 2.661 de lei si 2.135 de lei, un muncitor necalificat — intre 2.421 de lei si 1.942 de lei.

De asemenea, consilierii municipali au aprobat salariile de baza aferente functiilor din cadrul familiei ocupationale „Administratie” utilizate in cadrul serviciilor publice de interes local al Municipiului Bucuresti.

„In baza prevederilor art 11, alin 1-4 din Legea-cadru nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice este necesara aprobarea salariilor de baza aferente functiilor din cadrul familiei ocupationale ‘Administratie’ utilizate in aparatul de specialitate al primarului general, in aparatul permanent de lucru al CGMB, precum si in cadrul serviciilor publice de interes local al Municipiului Bucuresti”, se arata in raportul de specialitate al hotararii.

Potrivit unor prevederi ale Legii privind salarizarea personalului platit din fonduri publice mentionate, pentru functionarii publici si personalul contractual din cadrul familiei ocupationale „Administratie” din aparatul propriu al consiliilor judetene, primarii si consilii locale si din serviciile publice din subordinea acestora, salariile de baza se stabilesc prin hotarare a consiliului local, a consiliului judetean sau a CGMB, dupa caz, in urma consultarii organizatiei sindicale reprezentative la nivel de unitate sau dupa caz a reprezentantilor salariatilor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos