Asociatia Colectiv GTG 3010 anunta ca Jean Chelba, tatal lui Alex, unul dintre tinerii morti in incendiul de la Colectiv, a incetat din viata. Jean Chelba putea fi deseori intalnit la protestele #Rezist si in emisiunile in care se discuta despre modalitatile in care „coruptia ucide”.

Moartea domnului Chelba a fost insotita de numeroase comentarii pe retelele de socializare, locul in care se organizeaza protestele #Rezist.

Oreste Teodorescu: Dumnezeu sa-l odihneasca! In memoria acestui om minunat vom lupta pentru adevar, dreptate si Romania frumoasa

Dragul nostru “Tataie”, te-ai urcat pe scarile Raiului sa te întalnesti cu Alex…Om bun si frumos, prezenta ta alaturi de noi ne-a umplut de o lumina blanda, o determinare si o încredere in Bine! Discret, atent, atat de elegant in cele mai mici detalii, ne-ai iubit si ne-ai predat o lectie minunata despre demnitate, curaj si dragoste… ai lasat acel gol in inimile noastre, pe care doar dorul de Dumnezeu îl poate umple! Sa fi linistit! Ai lasat aici oameni hotarati sa duca mai departe visul! Te iubim! Saluta-i pe fratii si surorile noastre de la Colectiv si roaga-i sa ne ierte! Pe toti!”

„Domnul Chelba, tatal lui Alex, mort la Colectiv, a murit. A fost prezent aproape tot timpul in Piata, insetat de dreptate. TATAE, un om minunat cu o durere prea mare in suflet.

Desi sunt agnostic, tare mi-ar placea sa cred ca acum sta la o bere cu Alex, asa cum isi doreste orice tata al carui fiu a plecat inaintea lui. Drum bun, om bun!”, a scris pe Facebook Catalin Tenita.

Si Tudor Carstoiu, un alt membru al comunitatii #Rezist, a rememorat cateva amintiri comune, aducand totodata in atentie un mesaj transmis de Jean Chelba mai tinerilor sai colegi de proteste.

„De fiecare data cand ne vedeam, ma pupai asa parinteste, ma incurajai si ma imbratisai cald. Nu te voi uita niciodata. RIP.

Acum trei luni, Jean Chelba declara pentru Stirile ProTV ca spera ca tinerii vor aduce schimbarea in Romania:

‘Schimbarea aceea totala nu o sa o apuc. Poate din cauza varstei. Dar un inceput sper sa existe, in constiinta oamenilor. Pentru ca si aici este o problema. Oamenii accepta lucruri de neacceptat.

In voi imi e speranta, astia tineri. Am o incredere in voi mai mult decat in mine. Voi trebuie sa schimbati ceva'”, a scris Tudor Carstoiu pe Facebook.