A scapat ca prin urechile acului! Fostul presedinte, Emil Constantinescu, vizat de un PLAN DE ASASINARE!

612

Fostul președinte Emil Constantinescu, vizat de un plan de asasinare!  Joi a fost lansată o carte care ne spune povestea unui fost şef al statului, aşa cum nu o vom afla din manuale. „Preţul demnităţii. O istorie altfel”, volum scris de Laura Ganea, cuprinde dezvăluirile fostului preşedinte Emil Constantinescu.

Din paginile cărţii vom afla cum a câştigat Emil Constantinescu alegerile care au avut loc acum 20 de ani, pe 17 noiembrie 1996, cum a făcut faţă provocărilor şi cât l-au costat. Totodată, jurnalista publică stenograma unei convorbiri în care fostul președinte era vizat de un plan de asasinare.

Cred că este destul de clar pentru toată lumea în ziua de azi, că schimbarea a fost fundamentală. România mergea pe altă cale, a unui stat oligarhic. O astfel de schimbare profundă are un preț social, preț care a fost plătit de cetățenii României. Eu sunt dator până la sfârșitul vieții acelor oameni care m-au votat, 7,5 milioane de oameni.”, a declarat Emil Constantinescu, în emisiunea Previziuni, la Antena3.

Stenograma din cartea „Pretul demnitatii. O istorie altfel”:

 „La 18:30 este convocat CSAT unde se va discuta despre instituirea starii de urgenta. Raportul SRI contine si transcrierea unei conversatii telefonice dintre Dan Iosif si Ion Iliescu:

Dan Iosif: Domnule presedinte, lunetistul tocmit pentru Emil Constantinescu va actiona cand minerii vor ajunge la Bucuresti. (Vorbim despre mineriada din 1999).

Ion Iliescu: Dane, sa nu faci o asemenea prostie”.

Despre Dan Iosif fostul președinte scrie că era „mai puţin demn de laudă comportamentul său în ipostaza de consilier prezidenţial al lui Ion Iliescu. Personalul auxiliar al palatului Cotroceni era terorizat de apariţiile sale brutale, în haină lungă de piele, cu un pistol iţit în buzunarul său drept. Tot de atunci datau şi legăturile lui cu lumea interlopă, pentru care era monitorizat de SRI”.

Nu îmi amintesc de aceasta stenogramă. Probabil nu am fost prezent la ședința CSAT pentru că altfel nu aveam cum să nu îmi amintesc. Este o transcriere destul de importantă. Nu îmi amintesc acest moment din CSAT despre care vorbiți dumneavoastră. Poate a fost o informare directă către președinte din partea SRI”, a declarat Cătălin Harnagea, director al SIE în perioada 1997-2001, în emisiunea „100 de minute”, la Antena3.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos