A stat doar 500 de zile in arest, iar acum vrea sa dea DNA-ul in judecata! Da, e vorba chiar despre el: penalul Adrian Nastase!

475

Tupeu incredibil din partea lui Adrian Nastase, condamnat definitiv de doua ori. In urma cu doua saptamani, acesta a depus la Tribunalul Bucuresti o actiune civila impotriva DNA, dar si impotriva unei banci din Romania.

Obiectul procesului il reprezinta „pretentii”, ceea ce inseamna ca fostul premier al Romaniei solicita despagubiri civile din partea celor doua institutii, iar motivul pare sa aiba legtura cu un celebru dosar in care Nastase a si fost condamnat, anunta Bzi.ro.

In 2015, instanta a admis cererea lui Adrian Nastase de ridicare a sechestrului asigurator din dosarul „Zambaccian”. Pentru asta, fostul politician a trebuit sa dea in judecata DNA-ul si sa castige. Atunci, judecatorii au dispus eliberarea de sarcini a casei din Strada Zambaccian, care fusese anterior sechestrata si restituirea sumei de 118.000 dolari. Respectiva suma se afla intr-un cont deschis de Nastase chiar la banca pe care acum a dat-o in judecata si pe care procurorii pusesera sechestru.

Se pare insa ca Adrian Nastase nu a fost multumit de felul in care DNA-ul a realizat procedura de ridicare a sechestrului, iar acum s-a adresat din nou justitiei.

Nastase a executat 500 de zile de inchisoare dupa cumularea pedepselor din dosarele „Trofeul Calitatii” si „Zambaccian”. El a platit tot prejudiciul calculat de judecatori, scrie aktual24.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos