A vrut sa inhate Romania, iar dupa ce planul a esuat, Kelemen Hunor i se plange lui Iohannis de ”isteria antimaghiara extrem de violenta declansata pe nimic dupa consultarile cu PSD-ALDE!”

442

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat vineri că la consultările care vor avea loc săptămâna viitoare la Palatul Cotroceni, îi va transmite președintelui Klaus Iohannis îngrijorarea sa faţă de isteria antimaghiară „extrem de violentă” care a avut loc înainte de votul asupra moțiunii de cenzură, informează b1.ro.

„Nu vom spune altceva decât ceea ce spunem de obicei, despre stabilitate şi despre faptul că o majoritate trebuie să aibă posibilitatea de a forma Guvernul. Acum, această majoritate o are PSD – ALDE mai mult nu pot să spun pentru că, noi, în acest moment, nu suntem în Guvern, nu se pune problema să intrăm în Executiv.

O să îi transmit preşedintelui Iohannis şi îngrijorările mele faţă de ceea ce s-a întâmplat în câteva ore în România, o isterie antimaghiară extrem de violentă, pe nimic. Nimeni nu vândut România, nimeni nu a vrut să o cumpere şi noi, de fiecare dată, foarte responsabili, am cerut câteva drepturi pentru minoritatea maghiară şi minorităţile naţionale, dar nu altceva decât ceea ce e în Constituţie şi în acordurile internaţionale”, a spus Kelemen.

Din delegația UDMR care se va prezenta luni la consultările de la Palatul Cotroceni vor face parte preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, preşedintele executiv Porcsalmi Balint, liderul Grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, Antal Arpad, primarul de Sf. Gheorghe, şi preşedintele CRU, Biro Rozalia.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos