Academia SRI, prima universitate care face curatenie la doctoratele plagiate!

388

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat intr-un interviu recent ca scoala doctorala a Academiei Nationale de Informatii va trebui desfiintata din cauza numarului mare de doctorate suspecte de plagiat. Rectorul Academiei, profesorul Adrian Ivan, a explicat la Adevarul Live ce se afla in spatele declaratiei ministrului.

„Am citit cu interes declaratiile doamnei ministru si la inceput nu ne-a venit sa credem. Asta pentru ca ne-am exprimat in spatiul public intentia de a face reforma in scoala doctorala a Academiei. Si nu numai am declarat, ci am si facut. Am declansat un proces de evaluare a tuturor tezelor de doctorat. Verificarile noastre sunt finalizate, iar noi am ajuns la concluzia ca 40 de astfel de teze de doctorat sunt suspectate de plagiat. Sigur, cele 40 de persoane care au semnat acele lucrari au prezumtia de nevinovatie pana la decizia finala a CNATDCU. Acum, in acea declaratie (interviul Ecaterinei Andronescu-n.r.), ei sunt acuzati ca au plagiat, dar in realitate ei sunt numai suspecti de plagiat. Au toate drepturile sa se apere”, spune rectorul Academiei Nationale de Informatii.

„Aceasta declaratie a domnei ministru pare o antepronuntare in conditiile in care nici macar nu s-a facut o evaluare a scolii doctorale si nici macar nu am depus cererea de evaluare. Pe aceasta cale vreau sa ma adresez si domnului Sorin Campean, presedintele Consiliului National al Rectorilor, sa convoace o sedinta pentru a avea o opinie in acest caz. Pentru ca putem constata o imixtiune intr-un proces care se dorea transparent. Dar acum mie mi se cere ca, pana pe 5 aprilie, sa depun dosarul de evaluare a scolii doctorale, dar deja am o sentinta”, a subliniat rectorul Academiei Nationale de Informatii.

Intr-un interviu acordat site-ul PressOne.ro, Ecaterina Andronescu a fost intrebata, printre altele, daca scoala doctorala a Academiei SRI mai poate primi acreditare avand in vedere ca 45 din cele 85 de teze de doctorat sustinute in institutie sunt plagiate. Dintre acestea, 40 de teze au fost reclamate la CNATDCU chiar de Academia SRI. Ecaterina Andronescu a raspuns: „Aici exprim un punct de vedere personal, pentru ca ARACIS-ul trebuie sa vina si sa spuna analizand fiecare criteriu. Mie mi se pare inacceptabil ca o astfel de scoala sa mai functioneze, in conditiile in care au asemenea situatii“.

Sursa: Adevarul

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos