ACASĂ LA "BARONUL LOCAL" DRAGNEA: Teleorman, cel mai sărac judeţ din România

264

Oraş de provincie într-un judeţ sărac, Alexandria este una dintre localităţile modeste în care nu prea vezi vile sau proprietăţi de lux, dar toată lumea ştie care este domeniul de 6.000 de metri pătraţi în care locuieşte familia Dragnea.

Cariera politică a lui Liviu Dragnea a început în 1996, când Partidul Democrat s-a aliat cu ţărăniştii, în primul guvern Ciorbea. Liviu Dragnea, pe atunci bun prieten cu Adriean Videanu, conjudeţeanul său, a fost numit prefect al judeţului Teleorman. Incepând din 2000, de-a lungul a trei mandate, a deţinut preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman din partea PSD. Din 2009, Dragnea este şi secretar general al PSD.

În oraş, oamenii spun că parte din averea lui Liviu Dragnea a fost facută cu ajutorul societăţii Tel Drum SA. Pe hârtie, încă din 2004, societatea Tel Drum nu are acţiuni nominative, nu are acţionari persoane fizice, juridice sau tip listă şi toate cele aproape un milion de acţiuni sunt „la purtător”, iar baronul de Teleorman s-a străduit să nu aibă, în acte, nici o legătură cu acesta firmă. Chiar neagă vehement orice legătură cu Tel Drum.

Cert este însă că această firmă câştigă pe bandă rulantă contracte pentru reabilitarea şi întreţinerea drumurilor din judeţ.

Alexandria e un oraş gri cu oameni resemnaţi, aflaţi departe de jocurile politice şi afacerile grele cu banii statului. Pe teleormănenii de rând îi îngrijorează mai degrabă ziua de mâine. Dar unii dintre ei încă trăiesc cu speranţa că mai există politicieni care le vor binele.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos