Actori ai Teatrului National din Capitala au protestat duminica in fata institutiei, cerand abrogare a OUG 7, de modificare a legilor justitiei. In Piata Victoriei, omenii au inceput sa se stranga pentru a merge apoi in mars catre Ministerul Justitiei.

Protestul actorilor Teatrului National s-a desfasurat in fata teatrului, printre participanti aflandu-se Victor Rebengiuc, Mariana Mihut. Mihai Calin, Marius Manole.

„Nu e un spectacol, Nu e usor sa vii si sa protestezi este un risc asumat. Daca lucrurile merg normal intr-o tara, nu ai de ce sa protestezi. Totul merge din ce in ce in ce mai prost”, a declarat Victor Rebngiuc, in aplauzele celor prezenti.

„Ce se intampla in tara este ceva rusinos”, a declarat si Mariana Mihut.

Actorul Marius Manole este cel care de fapt a anuntat in cursul acestei saptamani intentia artistilor de a se solidariza cu manifestatiile organizate de magistrati pe tema Ordonantei de modificare a legilor justitiei.

Protestatarii aveau o bucata mare de panza pe care scrie „Tudorele, abroga OUG 7”.

De asemenea, unii dintre manifestanti aveau pancarte pe care scria „:Independenta justitiei”, „tudorel, demisia”

Actorul Marius Manole a anuntat ca duminica, inaintea spectacolului „Revizorul” de la Teatrul National, va fi alaturi de colegii sai in fata teatrului, purtand o banderola alba la mana, banderola pe care o vor purta pana cand OUG va fi retrasa.

Un protest fata de OUG 7, de modificare a legilor justitiei , este anuntat duminica, la ora 19;00, la Ministerul Justitiei. Manifestantii ar urma sa plece in mars din Piata Victoriei.

Organizatorii anunta ca protestele continua pana la abrogarea ordonantei 7/2019 si desfiintarea Sectiei pentru magistrati.

„Parchete din toata tara si-au suspendat activitatea. Magistratii, procurori si judecatori deopotriva protesteaza zilnic pe treptele Tribunalelor.
Suntem solidari cu toate revendicarile acestora si mesajul nostru pentru ei este sa nu cedeze in fata Guvernului! Suntem alaturi de ei, le apreciem munca si vom lupta impreuna pana la capat pentru aceleasi valori!”, precizeaza ei.

Peste 10.000 de persoane au protestat, si in urma cu o saptamana, in Piata Victoriei, impotriva ordonantei de urgenta care modifica legile justitiei. Manifestantii au scandat „Hotii!”, „Justitie, nu coruptie!”, „Demisia”, „PSD, ciuma rosie”. Circulatia rutiera a fost inchisa pe soseaua Kiseleff si pe Bulevardul Aviatorilor, pe un sens. Mii de oameni au protestat si in marile orase din tara, printre care Cluj, Sibiu, Timisoara, Iasi, Bacau, Constanta, Brasov.

Magistratii de la mai multe instante din tara au protestat, vineri, nemultumiti de OUG 7/2018. in Bucuresti, magistratii s-au strans intr-un protest mut pe treptele Palatului de Justitie. La Constanta, protestul a avut loc pe treptele Judecatoriei, iar la Cluj-Napoca aproape doua sute de procurori, judecatori, avocati si profesori de drept s-au strans in fata Palatului de Justitie. in municipiul Sibiu, magistratii au fost sustinuti de comunitatea ”Va vedem din Sibiu” care a aplaudat minute in sir, strigand ”Cinste lor, cinste magistratilor”. Sectia pentru procurori a CSM a luat act de punctele de vedere exprimate in cadrul adunarilor generale ale procurorilor, urmand a continua demersurile necesare pentru abrogarea tuturor dispozitiilor referitoare la activitatea Ministerului Public, precum si aducerea la indeplinire a celorlalte solicitari.