Actorul Marius Manole a ajuns la capatul rabdarii! A invitat colegii de breasla sa i se alature la strangerea de semnaturi pentru initiativa „Fara penali in functii publice”

Marius Manole a anuntat ca incepand de miercuri, 18 iulie, pana miercuri, 25 iulie, organizeaza o saptamana in care actorii stau la Universitate pentru a strange semnaturi.

„Daca doriti sa-mi fiti alaturi, astept un semn de la voi. Fac o lista si ne organizam pe zile. Cred ca e necesar sa facem asta”. Actorul a tinut sa precizeze ca initiativa nu sprijina niciun partid, fiind una de natura civica. De asemenea, acesta le recomanda colegilor din alte orase sa procedeze la fel. Initiativa „Fara penali in functiile publice” a fost lansata de USR si urmareste modificarea Constitutiei in acest sens, fiind publicata in Monitorul Oficial, in luna martie.

Astfel, se doreste modificarea articolului 37 din Constitutie, care reglementeaza dreptul de a fi ales, in sensul completarii cu un nou alineat, cel de-al treilea, cu urmatorul continut: „Nu pot fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie, pana la intervenirea unei situatii care inlatura consecintele condamnarii.”

Comitetul de initiativa al campaniei „Fara penali in functii publice“ a fost infiintat in mod oficial la inceputul lunii februarie, printre membrii comitetului numarandu-se filosoful si eseistul Mihai sora; filosoful, scriitorul si membrul GDS Gabriel Liiceanu; pianistul si membrul GDS Dan Grigore; juristul si membrul GDS Eugen Vasiliu; activistul civic Valeriu Nicolae; presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010 Eugen Iancu; membrii grupului “Rezistanta” Oana Negru si Mihai Tudorica; reprezentantul Forumului Democrat al Germanilor din Romania Klaus Fabritius; precum si cetateni implicati in actiuni civice.

Actorul Marius Manole a ajuns la capatul rabdarii! A invitat colegii de breasla sa i se alature la strangerea de semnaturi pentru initiativa „Fara penali in functii publice” was last modified: iulie 17th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre