Actorul Mihai Calin a rabufnit si transmite un mesaj pentru PSD: Doar pentru ca ne-au marit salariile, trebuie sa fim sclavi

305

Actorul Mihai Calin, de la Teatrul National, le da replica politicienilor social-democrati Dumitru Buzatu si Liviu Marian Pop, care au sustinut ca actorii nu stiu de ce protesteaza, ca PSD le-a marit salariile si ca au dreptul sa protesteze doar pe teme culturale.

Potrivit lui Calin, ceea ce spun politicienii arata ca acestia au o mentalitate de stapani pe tarla. Nu in ultimul rand, actorul remarca faptul ca cei aflati la putere si-au pierdut credibilitatea.

„Noi, actorii, suntem obligati de meserie sa ne intrebam in fiecare moment de unde vin si unde ma duc. Ce spun, de ce spun ceea ce spun si sa gasesc motivatiile a ceea ce spun ceilalti in fiecare clipa. Ei asa gandesc intr-un stil de stapani pe tarlaua lor. Adica ti-am marit salariul, ce mai vrei? Oameni buni, nu va dati seama ca este nedemn, doar pentru ca ti-am marit salariul trebuie sa fii sclav?

Domnilor de la PSD, de doi ani de zile sute de oameni s-au apucat sa studieze sute de legi, iar noi ne inspiram din ce vedem in presa, de la analisti care au studiat. Au intrat in noi aceste analize, este o problema de credibilitate. Eu ii cred.

Ce credibilitate au insa acesti oameni care conduc de 10-15 ani cele mai sarace zone ale Romaniei. Daca acasa la ei nu i-au scos din saracie pe oameni, ce vor face la varful tarii?

Noi nu am analizat OUG 7 sau tot ce ati facut in ultimii doi ani in chip samavolnic, fara consultare. Noi am avut un act de solidaritate fata de mii de magistrati, care au iesit in strada. Sunt luni de zile in care magistratii au tras semnale de alarma, noi i-am ascultat si ii credem pe ei, nu pe voi”, a declarat Mihai Calin, citat de aktual24.ro, la Realitatea TV.

Duminica, ziua in care in Capitala a avut loc un mars de sustinere a magistratilor ce protestau de zile in sir fata de modificarea prin OUG a legilor Justitiei, actorii au iesit si ei pe treptele Teatrului National, in semn de solidaritate. Ulterior, Dumitru Buzatu a sustinut ca acestia nici macar nu cunosc continutul ordonantei, care este „destul de complexa” si necesita „timp si cultura juridica” pentru a intelege. Liviu Marian Pop nu s-a lasat nici el mai prejos, afirmand ca PSD a avut grija de actorii din Romania, plecand de la salarii si conditii de munca, deci actorii ar trebui sa protesteze doar pe zona de cultura.