Acum sar ca arși! Deputatul PSD Silviu Macovei anunță că își retrage semnătura față de proiectul de lege inițiat de Cătălin Rădulescu!

454

Deputatul PSD Iași, Silviu Macovei, transmite presei următoarea declarație de presă ca urmare a derulării ultimelor evenimente referitoare la inițiativa legislativă a deputatului Cătălin Rădulescu. 

Declarație de presă

„După cum am declarat și în zilele anterioare, motivul pentru care semnătura mea ca deputat PSD apare pe inițiativa deputatului Cătălin Rădulescu este acela că orice inițiativă trebuie supusă dezbaterii publice. Semnătura pentru o inițiativă nu înseamnă automat votarea acelui act și nici nu înseamnă că nu mai poate fi modificat. De altfel, opinia mea a fost fermă de la început că acele propuneri nu vor rămâne în forma inițială.

După cum am văzut cu toții în aceste zile, opinia publică a fost vehementă contra acelor propuneri ale deputatului Cătălin Rădulescu. Luând în considerare cu toată seriozitatea opiniile exprimate public, am decis retragerea semnăturii mele față de această inițiativă.

Doresc să reafirm faptul că democrația se referă la dreptul fiecăruia de a propune și a oricui de a nu fi de acord cu acele propuneri, iar singura cale de a evita erori majore este dialogul și dezbaterea.”

Deputat Silviu Macovei.

Mai jos găsiți declarația publică inițială a deputatului PSD Silviu Macovei din 27 decembrie:

„Inițiativa colegului (dep Cătălin Rădulescu – n.n.) a apărut în contextul discuțiilor despre unele modificări necesare la Codul Penal, modificări care trebuie analizate și gândite foarte atent de toți actorii implicați în înfăptuirea actului justiției. De aceea, sunt de părere că graba strică treaba și tocmai de aceea avem termen până în aprilie 2018 să discutăm modificările necesare la Codul Penal.

Am semnat o simplă inițiativă legislativă, la fel cum toți colegii semnează pentru fiecare inițiativă și propunere, adică tocmai pentru a le aduce în dezbatere publică și în discuțiile parlamentarilor. Asta nu înseamnă că inițiativa nu trebuie să treacă prin toate filtrele democratice prin dezbatere publică, analiză și amendare atît în comisiile de specialitate, cât și în plen. Personal, am intenția clară de a amenda inițiativa așa cum a fost depusă spre dezbatere, iar varianta finală nu va arăta în nici un caz ca acum. Mai mult, o simplă inițiativă poate fi modificată sau retrasă chiar de inițiator dacă dezbaterea pe care o declanșează provoacă mai multe tensiuni decât rezolvă probleme.”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos