Adevarat social democrat. Dupa ce s-a lipit ca marca de scrisoare de referendum, Dragnea se delimiteaza de esecul de la urne! „Nu este un esec al PSD, ci al celor care am spus „Da”

361

Liderul PSD Liviu Dragnea este de parere ca ideea de cvorum inhiba prezenta la vot la referendum si spune ca daca nu ar exista un prag minim de prezenta, numarul de oameni care ar vota ar fi mai mare, participand inclusiv cei care ar vota „Nu”. Precizarile lui Liviu Dragnea vin in contextul in care referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutie nu a fost validat din cauza prezentei extrem de scazute la vot, sub 30 la suta, cat era necesar pentru validare. Dragnea este de parere ca rezultatul votului nu este un esec al PSD, ci un esec al tuturor celor care au votat „Da” la referendum.

„Noi stam agatati de un numar ipotetic de oameni care ar putea fi prezenti la un referendum, oricare ar fi el, in Romania. stim ca sunt milioane de romani in afara tarii cu drept de vot. Ideea de cvorum se dovedeste ca de fapt diminueaza sau inhiba prezenta la vot. Dimpotriva, cei care sunt impotriva intrebarii din referendum au la indemana boicotul referendumului. Eu am spus-o de mai multe ori, in momentul in care ar fi un referendum fara prag, s-ar mari prezenta, pentru ca cei care sunt impotriva ar veni sa spuna „nu” pentru ca este jocul majoritatii. (…) A fost o vointa de participare de 4 milioane de romani, altii au boicotat, asta e rezultatul si mergem inainte”, a declarat miercuri Liviu Dragnea in Parlament, fiind prima sa reactie de dupa referendumul pentru redefinirea familiei care a avut loc in weekend.

El i-a acuzat de manipulare pe cei care au spus ca acest referendum a fost facut in interesul partidului sau in interesul sau, si a subliniat ca referendumul nu a fost asumat in niciun fel de PSD, partidul facand doar o campanie de informare.

Intrebat daca rezultatul referendumului a fost un esec, asa cum a afirmat Codrin Stefanescu, Dragnea a spus ca ar fi un esec al celor care au votat „Da”, nu un esec al partidului.

„De ce ar fi un esec? (…) Daca este un esec, este un esec al celor care am votat cu da. in acelasi timp, legea adoptata in Senat nu a fost votata doar de PSD si ALDE”, a precizat Dragnea.

Liderul PSD a spus, intrebat despre legea parteneriatului civil, ca o sustine in continuare, insa ONG-urile trebuie sa isi spuna punctele de vedere in acest sens pana ca proiectul sa ajunga la vot.

Prezenta la vot la referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutie a fost de 21,10%, iar din totalul de voturi exprimate, 91,56% au fost „Da”, 6,47% au fost „Nu”, iar restul au fost nule, a anuntat luni presedintele Biroului Electoral Central, Marius Ionel Ionescu, dupa centralizarea proceselor verbale din toate sectiile de votare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos