Adevărata MIZĂ a desemnării lui Grindeanu în conducerea ANCOM: ”Tot ce înseamnă comunicații în România e de mare interes pentru SRI!”

513
Jurnalistul Silviu Mănăstire a acordat joi o declarație în care a devoalat adevărata miză a desemnării fostului premier Sorin Grindeanu la ANCOM.

Astfel, potrivit jurnalistului de investigații, Grindeanu ”a obținut postul acesta la pachet și cu protecția unor oameni de-ai lui care au diferite funcții prin aparatul central și local”.

“În primul rând, gestul pe care l-a făcut, practic a acceptat sinecura asta politică, îl descalifică moral, uman, mai ales după ce s-a întâmplat între el și Dragnea. Cei de la PSD care l-au votat în Parlament, la rândul lor s-au descalificat și s-au umplut de penibil, după ce l-au dat jos în februarie, ajung să îl înscăuneze șef la ANCOM cu 10.000 de euro.

Cât se poate de penibil. Dragnea a mutat inteligent, l-a folosit pe Grindeanu și și-a rezolvat o problemă în partid. I-a închis gura lui și unora din zona de vest a țării care îl sprijineau pe Grindeanu. Probabil că Grindeanu a obținut postul acesta la pachet și cu protecția unor oameni de-ai lui care au diferite funcții prin aparatul central și local.

Grindeanu a venit la pachet cu mai mulți, de exemplu, fosta șefă de cabinet a lui a fost înscăunată prefect acum câteva săptămâni. Cred că este o negociere mai amplă. Dragnea și-a rezolvat treburile pe moment, însă ceea ce nu știe el este că Grindeanu, care s-a dovedit un personaj cât se poate de labil, îl va trăda cu proxima ocazie, va face echipă cu Tudose. Mai este un aspect, Grindeanu acceptând funcția aceasta, timp de 6 ani el nu mai poate juca nici un rol politic.

Președintele ANCOM, în momentul de față în România, este un personaj foarte important, el reglementează atât piața de telecomunicații, piața de cablu și piața televiziunilor din România”, a dezvăluit Silviu Mănăstire.

Mai mult, Silviu Mănăstire a precizat că prin funcția pe care acesta urmează să o ocupe la ANCOM, Sorin Grindeanu “se pregătește să le facă un avantaj celor de la Digi, care sunt RCS & RDS”.

“După cum am văzut, Mugur Ciuvică a făcut o dezvăluire extrem de interesantă, Grindeanu practic, în calitate de președinte al ANCOM, se pregătește să le facă un avantaj celor de la Digi, care sunt RCS & RDS, pentru că Digi are nevoie de bani, asta înseamnă să încaseze mai mult, pentru că au credite. Grindeanu a și anunțat că vrea să majoreze tarifele de interconectare, care înseamnă majorarea serviciilor de telefonie, de internet, de cablu pentru populație, adică banii vin tot de la noi.

O altă chestiune care o va tranșa domnul Grindeanu este celebrul dosar NET CITY, care este proiectul de cablare cu internet și telefonie a Capitalei. NET CITY funcționează de câțiva ani fără avizul ANCOM, sau cu un aviz parțial, proiectul fiind marcat de tot felul de nelegalități, de tot felul de probleme de ordin nelegal. Sunt multe dosare asemănătoare pe masa președintelui ANCOM și de aici și vine și puterea lui Grindeanu, în funcția aceasta va ocupa și foarte multă influență.

Nu întâmplător a ajuns acolo. Tot ce înseamnă comunicații în România este de mare interes pentru SRI, iar Grindeanu știe foarte bine că are legături profunde cu zona aia. E de bănuit că viitorii consilieri ai acestuia vor veni tot din zona asta, cum au fost și la Palatul Victoria prin primăvară”, a mai adăugat acesta.

Sursa: evz.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos