Adevăratul motiv pentru care Tăriceanu atacă obsedant DNA: se teme că procurorii îl vor înhăța în dosarul jafului uriaș de la Hidroelectrica!

687

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este unul dintre cei mai inversunati dusmani ai DNA si ai Laurei Codruta Kovesi. El este deja trimis in judecata pentru marturie mincinoasa in favoarea faptuitorului, insa nu acesta este motivul pentru care ataca obsedant DNA. Lui ii este teama ca procurorii il vor inhata intr-un dosar privind poate cea mai mare hotie de dupa 1989: afacerile cu energie de la Hidroelectrica.

Numele lui Tariceanu apare constant alaturi de cele ale afaceristilor, cunoscuti ca „baieti destepti”, care au avut contracte extrem de profitabile cu Hidroelectrica, prin care statul roman a pierdut miliarde de dolari.

O ancheta realizata de PRO TV privind jaful de la Hidroelectrica, numita „Jaf. Si de la capat”, pomeneste deseori de numele lui Tariceanu. Bogdan Nicolae Buzaianu, supranumit “cel mai destept baiat din energie” este personajul principal, cel care a beneficiciat de marile hotii de la Hidroelectrica. Acesta a fost intermediarul afacerii din ’97 alaturi de Radu Boroianu, fostul ambasador al Romaniei in Elvetia la acea data. Radu Boroianu l-a nasit si pe Calin Popescu Tariceanu in cea de-a 4 a casnicie.

“Baietii au aparut din Elvetia, pe ruta Buzaianu, Nicolae Bogdan Buzaianu si ambasadorul Romaniei in Elvetia, Radu Boroianu”, a relatat liderul sindicalistilor de la „Portile de Fier”, Cristi Popescu.

Numele lui Tariceanu apare si in afacerile cu retehnologizarea hidrocentralelor. „Ciorbea pleaca din tara si ministrul industriilor de la acea data, Tariceanu il convinge pe Ulm Spineanu, care semneaza ca primarul si se parafeaza contractul de retehnologizare cu Portile de Fier 1”, a dezvaluit Cristi Popescu.

Desi in piata romaneasca exista expertiza in domeniu, s-a preferat o companie elvetiana, Sulzer Hydro. Aceasta isi va schimba in curand numele in Va Tech Hydro si va fi preluata de grupul austriac, Andritz.

Dat afara din ALDE de Tariceanu, Remus Borza, fost administrator judiciar al Hidrolectrica, confirma implicarea lui Tariceanu si in aceasta afacere: „Asta este motivul pentru care s-a dat cu incredintare directa de catre ministrul Industriilor Tariceanu contractul la VA Tech, credit furnizor, vin ei cu banii pentru retehnologizare. In realitate Hidroelectrica a platit de la primul pana la ultimul sfant si l-a platit si de 2 ori mai mult, si a obtinut o lucrare discutabila”.

Tariceanu a tinut mortis sa aiba sub control Ministerul Energiei si in guvernele Grindeanu si Tudose. Ministrul Toma Petcu provine din ALDE iar majoritatea membrilor Consiliului de Administratie de la Hidroelectrica au fost pusi numiti de ALDE.

Cu siguranta ca jaful urias realizat la Hidroelectrica este subiectul unui/unor dosare ale procurorilor DNA, iar Tariceanu nu are cum sa nu fie in atentie. Iata ancheta realizata de Pro TV privind furturile masive din Energie.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos