Adevarul despre analistul de casa a lui Liviu Dragnea si legatura sa cu „statul paralel”! Portavocea mediatica a coalitiei penalilor si milioanele de euro de la „statul subteran”

297

In ultimii zece ani Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii (CSR) au incheiat contracte de aproape 76 de milioane de lei, firma unde a fost actionar si Bogdan Chirieac – jurnalistul de la DCNews. Invitatul de serviciu al televiziunilor aservite pentru propaganda coalitiei penalilor, Bogdan Chirieac, spune ca nu are nici cea mai mica legatura cu CSR, chiar nici cea mai mica. Jurnalistul a admis ca stie cine sunt actionarii si ca il cunoaste pe actionarul principal.

“Nu pot sa va spun, nu sunt informatii publice, ar trebui sa fie informatii publice”, a mai raspuns Chirieac cand a fost intrebat daca el are vreun contract cu CSR, potrivit g4media.ro.

“De ce nu ma intrebati de Adevarul, de Gandul, mereu sunt intrebat de CSR. Eu am fost actionar si la Adevarul, nu doar la CSR, de ce nu ma intrebati de Adevarul?!”, s-a mai aratat contrariat Bogdan Chirieac.

STS a fost mentionat de Liviu Dragnea ca facand parte, alaturi de Serviciul de Protectie si Paza si Serviciul Roman de Informatii, dintr-un presupus “Stat paralel” care ar detine puterea in Romania.

Jurnalistul a cedat mamei actiunile firmei CSR in urma cu un deceniu, care le-a cedat mai departe unei firme din Elvetia. CSR este detinuta in prezent de fostul partener de afaceri al lui Chirieac, care a devenit in ultimul timp unul dintre jurnalistii de casa ai lui Dragnea si unul dintre criticii vehementi ai ”statului paralel”.

Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii SRL (CSR), societate unde Bogdan Chirieac a fost actionar, a primit din 2007 si pana in 2016 sapte contracte, in valoare de 75,8 milioane de lei pentru a dota Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) cu aparatura si software. Informatia a fost confirmata chiar de serviciul de informatii intr-un raspuns trimis catre un cititor G4media.ro, Andreea Drugus.

Bogdan Chirieac nu mai apare in actionariat, el cedand actiunile in 2007, dupa ce in presa a fost publicata o investigatie privind interesele sale in domeniu. Compania este detinuta in prezent de un partener de afaceri.

Initial, jurnalistul DCNews a cedat actiunile mamei sale, care apoi le-a oferit unei firme din Elvetia.