Adevarul despre cum a adunat Marian Vanghelie semnaturile pentru alegerile europarlamentare! Voturile obtinute il dau de gol!

605

Marian Vanghelie a incercat sa revina in scena politica, dar dupa rezultatele obtinute si modul cum a reusit sa ajunga in cursa electorala ar mai putea aduna inca un dosar penal. O parte din candidatii lui Marian Vanghelie sunt angajati ai Primariei Sectorului 5, iar astfel sunt incalcate prevederile legale in vigoare in privinta interzicerii desfasurarii de activitati politice in institutiile publice, precum si a detinerii de functii politice de catre functionarii publici (inclusiv personalul contractual) – Legea 188/1999 actualizata, Legea 477/2004 privind codul de conduita a personalului contractual din autoritatile si institutiile publice, Legea 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, Legea 215/2001 a administratiei publice locale.

La sfarsitul lui martie 2019 Vanghelie, prin intermediul unor consilieri locali, a impus pastrarea sau numirea unor directori apropiati in Sectorul 5: Vicentiu Antonescu si Dragos Ionita, la ADP ; Lazarescu Paul si Roberto Visan, la Administratia Pietelor; Nicorescu Virgil, Lupascu Marian, la AES; Leonard Petre, la Economat si Popescu Florentina, la DGASPC. Astfel, Marian Vanghelie conitnua sa controleze Primaria Sectorului 5 in mare parte, desi edil este PSD-istul Daniel Florea. De exemplu, oamenii lui Marian Vanghelie, Marian Lupascu si Loredana Zidarescu, controleaza 80% din bugetul Primariei Sectorului 5.

Candidatura partidului lui Vanghelie, PSDI, la europarlamentare bate la ochi cand luam in calcul si rezultatul alegerilor. Reamintim ca Loredana Zidarescu, sefa la Serviciul de Achizitii Publice, subordonata lui Marian Lupascu, directorul Amenajari Edilitare si Salubritate SA, este fondatoare a partidului lui Vanghelie. Totodata, potrivit informatiilor Podul.ro, partidul lui Marian Vanghelie a utilizat din plin logistica si resursele umane ale Primariei Sectorului 5 pentru finalizarea procedurilor de inscriere la europarlamentare – fiecare director din unitatile aflate in subordinea Consiliului Local S5 (Administratia Pietelor, Economat, AES, ADP s.a.m.d.) a avut norma sa stranga 15.000 de semnaturi. Astfel, suspiciunile ca Vanghelie a avut acces la banii, la resursa umana si logistica Primariei Sectorului 5 pentru asigurarea candidaturii la alegerile europarlamentare sunt mari.

Mai mult, potrivit adevarul.ro, Marian Vanghelie a depus semnaturile PSDII in ultima zi la Biroul Electoral Central, pe 28 martie, si s-a laudat ca partidul sau a strans nici mai mult nici mai putin de 400.000 de semnaturi, desi necesare candidaturii sunt 200.000.

Foarte interesant este un aspect ce tine de numarul de voturi obtinute de partidul lui Vanghelie in raport cu semnaturile stranse. Pe langa faptul ca nu au fost prea vizibile corturile sau echipele de membri ai PSDI care sa participe la strangerea de semnaturi pentru candidatura la europarlamentare, numarul de voturi obtinut de partidul lui Vanghelie este considerabil mai mic. Desi Vanghelie se lauda ca a strans 400.000 de semnaturi, partidul sau a obtinut la alegeri 26.435 voturi. Oare unde i-au fugit simpatizantii lui Vanghelie asa rapid? Facem o paralela cu cazul USR-PLUS care a strans peste 500.000 de semnaturi si a obtinut la alegeri peste 2 milioane de voturi. Cam miroase a frauda electorala in cazul partidului lui Vanghelie.

Citeste mai mult pe podul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos