Adevarul despre relatia Romania-SUA! Raportul ambasadei de la Bucuresti catre centrala din Washington!

269

Scrisorile de peste Ocean au inflamat putin spiritele pe malurile Dambovitei, insa cu toate ciondanelile dintre McCain si Giuliani si altele asemenea, americanii vad in Romania o tara de mare viitor si cu potential urias de crestere, dupa cum o dovedeste un Raport intocmit zilele trecute de catre ambasada SUA la Bucuresti si transmis Departamentului de Stat. Si nu sunt singurele lucruri bune pe care le aflam din documentul citat.

Mai aflam, bunaoara, ca scopul primordial al ambasadei americane e sa ajute cetatenii americani aflati in tara noastra, carora trebuie sa li se asigure maxima protectie. Dar, mai mult de atit, ambasada se preocupa sa asigure protectie americanilor chiar si cind sunt la ei acasa, peste ocean.

”Facem asta ajutindu-i pe aliatii nostri romani sa-si dezvolte si sa-si perfectioneze capacitatile militare si sa le faca interoperabile cu cele ale partenerilor din NATO. O armata romana mai capabila si mai integrata inseamna mai multa securitate europeana si transatlantica, inseamna o cerere mai scazuta de trupe americane care sa fie trimise in punctele fierbinti ale globului si o crestere a capacitatii soldatilor romani de a lupta cot la cot cu ai nostri in transee” se arata in document.

Se mai aminteste, totodata, ca Romania a fost printre primele tari care au pus la dispozitie soldati care sa ajute trupele americane din Afganistan si Irak, si chiar s-au implicat serios, nu doar prin gesturi politice simbolice. ”Spre exemplu, Romania isi asigura propriul transport aerian spre Afganistan (una dintre putinele tari care pot face asta), economisind milioane de dolari care ar fi platiti de contribuabilii americani”.

Una peste alta, principala misiune a ambasadei americane de la Bucuresti, structurata pe cinci subcapitole este de a se asigura ca :
1. Romania va fi capabila sa furnizeze soldati, asistenta civila si echipament militar pentru misiunile externe ale SUA, NATO, UE si ONU,
2. sa se consolideze in fata amenintarilor cibernetice, informationale si a razboiului hibrid,
3. sa asigure securitatea frontierelor SUA prin aplicarea, la noi, a legilor americane privind imigratia
4. sa asigure protectia intereselor si a integritatii cetatenilor americani aflati in Romania.

Mai aflam din raport ca, in 2050, un roman din patru va fi tigan, ceea ce inseamna ca :
5. trebuie lucrat mai mult la integrarea etniei rrome
6. imbunatatite relatiile dintre etniile romana si maghiara,
7. sprijinirea evreilor in a-si recupera proprietatile detinute odinioara.

Acestor directii li se adauga si cele discutate la intalnirea intempestiva dintre Klemm si Liviu Dragnea, miercuri, 29 august 2018, la camera Deputatilor :
nemodificarea legilor Justitiei
legea offshore pentru Gaze / Resurse
razboiul hibrid cu Rusia

Si amenintarea clara ca lui Dragnea and comp li se va aplica legea Magnitsky daca strica jocul SUA in regiune. Asta pentru inceput.

Sursa: inpolitics