Adevarul despre una dintre cele mai tulburatoare imagini de la protestele din Piata Victoriei! „M-am aruncat peste el, protejandu-l”

106

Un moment tulburator a fost surprins in timpul protestelor si violentelor de vineri seara din Piata Victoriei. O femeie in scaunul cu rotile s-a aruncat peste un barbat sa-l protejeze de jandarmii care-l tarau si dadeau cu gaze lacrimogene.

Deny Kiss a povestit pentru HotNews experienta brutala prin care a trecut.

Ea si prietenul sau de familie, Mihai, se aflau in spatele jandarmilor si strangeau gunoaiele. Deny povesteste ca fortele de ordine i-au pulverizat in fata gaze lacrimogene, ca au lovit-o, iar in momentul in care si-a vazut prietenul tarat de jandarmi pe asfalt s-a aruncat peste el sa-l protejeze.

Marturia sa:

„Am vazut multe postari, stiri, despre incidentul de ieri din piata, dar nimeni nu m-a intrebat nimic, asa ca o spun acum. Eram cu prietenul de familie Mihai Mermezan (nu iubit, nu sot). Strangeam gunoaiele, sticlele lasate de jandarmi. Eram in spatele jandarmilor. La un moment dat l-am intrebat pe un jandarm de ce dau cu gaze ca noi nu suntem violenti. Langa el, un alt jandarm avea un spray sau butelie de gaz, nu stiu exact cum se numeste, l-a agitat de 2 ori si mi-a dat jet direct in fata. Distanta intre noi era foarte mica.

Mihai nu stiu pe unde era, dar prin zona. Atunci au inceput iar violentele. Nu mai vedeam, nu mai puteam sa respir. stiu ca cativa jandarmi m-au impins, m-au bruscat. Le-am spus sa nu ma atinga, dar ei au continuat, am simtit un pumn in ficat. in fata mea, Mihai era tarat pe asfalt de un jandarm. Cand l-am vazut, am desfacut legatura de la rucsacul din spatele scaunului. Mentionez ca aveam picioarele legate cu un tricolor si mijlocul legat de rucsac. Am desfacut rucsacul si m-am aruncat peste Mihai, protejandu-l sa nu il aresteze jandarmii. Totul s-a petrecut foarte repede. Vedeam foarte putin, nu puteam sa respir. Simteam doar lovituri de bocanci.

Am ramas prinsa cu picioarele intre rotile scaunului. Am tipat, urlat sa nu ne mai atinga si sa plece de langa noi. Nu stiu exact cine(cred ca de la ISU smurd) a venit sa imi scoata picioarele. Nu au reusit si au taiat panglica tricolorului. Nu stiu cat timp am ramas pe asfalt peste Mihai. Dupa ce am vazut ca nu se mai apropie niciun jandarm, m-am intors pe spate ca nu puteam sa respir. Mentionez ca am probleme cu inima(cardiopatie).

Au venit cei de la SMURD sa ma ridice ca intrasem in atac de panica, palpitatii,etc, dar am refuzat pentru ca imi era frica ca ma aresteaza. La un moment dat mi s-a taiat filmul, cred ca am lesinat. M-am trezit pe targa in ambulanta. Nu m-au tinut mult pentru ca tot aduceau oameni. Am fost gazati, calcati in picioare ca niste animale. Din ordinul cui? Pentru ce? Pentru ca ca adunam gunoaiele jandarmilor? Aseara am ajuns la spital direct la resuscitare. Am refuzat internarea. Veneau oameni raniti, gazati, taiati. Am retrait clipele din `90. Azi am fost la IML. Voi face plangere penala la parchetul militar. Am ficatul paradit si multe vanatai, echimoze, lovituri pe maini, picioare, abdomen”.