Adevarul despre viata Elenei Udrea in Costa Rica a iesit la iveala! Folosea doar cash si se muta zilnic!

383

Fostul ministru Elena Udrea si fosta sefa DIICOT Alina Bica au fost arestate preventiv pentru doua luni – decizie impotriva careia au facut deja recurs, potrivit avocatului Veronel Radulescu. Cele doua sunt incarcerate la penitenciarul de femei El Buen Pastor din San Jose. Potrivit informatiilor obtinute de cotidianul local Diario Extra, Elena Udrea si Alina Bica plateau doar in bani lichizi, evitand astfel cardurile bancare. Banii, scriu jurnalistii din Costa Rica, i-ar fi primit de la un „presupus compatriot”.

Udrea si Bica locuiau intr-un complex de apartamente din zona Rohrmoser, Pavas, unde plateau pe chirie 750.000 de coloni pe luna, adica aproximativ 1.100 euro. insa aceste locuinte nu erau singurele pe care le inchiriasera fugarele. Mai degraba, scriu jurnalistii din Costa Rica, acestea aveau o retea de apartamente pe care le foloseau si nu petreceau foarte mult timp in acelasi loc, schimband locatiile zilnic. Cele doua foloseau masini moderne si mancau la cele mai bune restaurante din vestul capitalei San Jose.

Serviciile de securitate din Costa Rica le-au tinut sub supraveghere stricta pe cele doua in ultimele luni, mai scriu jurnalistii din San Jose. Udrea si Bica erau mereu insotite de alte persoane atunci cand ieseau in public, se arata in Diario Extra, persoane care au ramas insa neidentificate pana acum. Aceste persoane ar fi fost martore si la momentul arestului.

Elena Udrea si Alina Bica nu se foloseau de tranzactii bancare, nici macar nu te apropiau de bancomate, folosind doar bani cash, se mai arata in articolul citat.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea si fosta sefa DIICOT Alina Bica au fost retinute de Biroul National Interpol din Costa Rica miercuri.

Veronel Radulescu, avocatul Elenei Udrea, afirma ca instanta va tine cont, cu siguranta, de faptul ca fostul ministru are un copil de cateva zile, care nu poate fi despartit de mama, potrivit legislatiei din Costa Rica, dar si de statutul de azilant, din care decurge dreptul de a nu fi extradat.

Avocatul mai spunea ca, in opinia sa, sansele ca Elena Udrea si Alina Bica sa fie aduse in tara pentru a-si ispasi pedeapsa sunt „zero”.

Intrebat daca a luat legatura cu Udrea, Veronel Radulescu a spus: „N-am reusit pana acum. Am vorbit cu Alexandrov. E foarte ocupat in aceasta perioada. Probabilitatea e ca trebuie sa aiba grija si de copil, sa faca demersurile legale catre autoritati, sa tina legatura cu aparatorii. Sunt o serie de aspecte. Mai e un impediment in comunicare. Cand aici e zi, in Costa Rica e noapte.

Legat de cum a primit Elena Udrea vestea arestarii, avocatul a declarat: Cu surprindere. Nu se astepta nimeni. Alexandrov nici macar nu avea datele de contact ale Elenei Udrea. N-au intrezarit ca se putea intampla. A trebuit sa o contacteze la centrul de detinere.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat, legat de retinerea Elenei Udrea, ca procedura de extradare va parcurge etapele legale, el spunandu-le jurnalistilor sa nu faca „din acest personaj” un subiect national.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos