Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru sefia DNA! Portavocile penalilor au reactionat imediat!

304

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a propus-o pe procuroarea Adina Florea la sefia DNA. Adina Florea este procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta. Timp de mai multi ani, ea a condus Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, ulterior ocupand si functia de procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

Propunerea lui Tudorel Toader urmeaza sa fie trimisa la CSM, care va da un aviz consulativ. Decizia de numire a procurorului sef DNA o va lua presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Tudorel Toader atragea atentia aseara, intr-o postare pe Facebook, ca avizul CSM este consultativ.

Antena 3 anunta ca Adina Florea are dosar la DNA. „Este un motiv suficient pentru domnul Iohannis sa respinga propunerea”, a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

„Sunt uimit de propunerea asta, nu ma asteptam. Are niste dosare in lucru la DNA, ma intreb daca este candidatul cel mai potrivit. Cred ca s-a grabit ministrul Justitiei, incepe sa faca gafe. Nu cred ca doamna Florea este persoana indicata pentru a conduce DNA”, a spus si Razvan Savaliuc la Antena 3.

Adina Florea vine de la Parchetul Curtii de Apel Constanta. Inainte de aceasta functie, Adina Florea a ocupat si scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, dar si pe cel de procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

Adina Florea a cerut redeschiderea dosarului in care fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost cercetat dupa ce a defilat imbracat intr-o uniforma cu insemne naziste la o prezentare de moda din Mamaia, in iulie 2009. Dosarul a fost inchis pentru ca tinuta nu avea legaturi cu nazismul, insa Florea a infirmat solutia.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos