Adio burse ERASMUS pentru studentii romani! Masura vine ca o reactie a UE la asaltul penalilor din PSD-ALDE asupra statului de drept!

537

Comisia Europeana ia in calcul mai multe sanctiuni pentru tarile care incalca principiile statului de drept, printre care limitarea sau chiar interzicerea accesului studentilor din aceste state la programele Erasmus, Romania fiind printre cei vizati.

Comisia va decide varianta finala a sanctiunilor pana pe 2 mai, cand va prezenta propunerea pentru bugetul UE pentru urmatorii sapte ani. Romania este una dintre tarile vizate de eventualele sanctiuni, alaturi de Ungaria si Polonia.

Programul Erasmus este una dintre cele mai de succes initiative ale Uniunii Europene. In toate variantele sale, programul a dus la vizite de studiu facute de peste 3 milioane de studenti europeni in alte tari.

Reamintim ca Executivul european discuta mai multe optiuni prin care sa introduca un mecanism de sanctionare a statelor membre care incalca statul de drept si independenta justitiei. Mecanismul va trebui aprobat apoi in alte formate ale UE inainte de a intra in vigoare.

Crearea acestui mecanism este supervizata de Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene.

G4Media.ro a scris in urma cu o luna ca Executivul comunitar ia in calcul sa propuna pe 2 mai 2018 un mecanism prin care statele membre care incalca statul de drept si independenta Justitiei sa fie pedepsite prin pierderea fondurilor europene.

Sursa: Revista 22

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos